Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vörösborban párolt fűszeres körte

Napjainkban visszaesett a sültekhez kísérőként adott gyümölcsök népszerűsége. Az okát nem értem, valószínűleg csak megfeledkeztünk róla, bár a magyar inkább savanyúságos nép. Pedig elképesztően finom íz kombinációkat lehet kihozni a sült húshoz jól megválasztott gyümölccsel. A vadhoz még csak-csak előfordul, de az is inkább erdei gyűjtésű gyümölcsök, és szinte mindig lekvár formájában. Bátran próbálkozzunk gyümölcsökkel. Itt az ősz márton-nap, liba és kacsa szezon. Egy finom sült szárnyashoz isteni ez a körte. Annyira finom, hogy a maradékot este bekanalaztam, mint egy befőttet. recept főétel melegétel köret gyümölcs körte vörösbor fűszer

Vörösborban párolt fűszeres körte

Tovább


Szász pulykatokány

Egy erdélyi ihletésű recept, Koltói barátainknál készítette el a házigazdánk. Kevés alapanyag, könnyű elkészítés, rövid főzési idő. Mindehhez isteni ízek társulnak.

Szász pulykatokány

Tovább


Hétvégi dizájn: ujjmelegítő bögre

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?
Toochee blog:  Életveszélyes extrém szelfik
Szem-Szájnak gasztroblog:  Hétvégi dizájn: ujjmelegítő bögre
Macskaőrség:  Bruno és a Kung-Fu macska
Napi videó:  Kötelékben repülni
Napi fotó:  Szemtől szembe

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Provance-i vadlazac szalonnás burgonya-ágyon

A héten az egyik nagyáruházba betévedve a halas pult jegén hatalmas, gyönyörű lazacfilé darabokat láttam. Nem azt a szép vastag, rózsaszínű tenyésztett lazacot, hanem a kissé vékonyabb, sötétebb színű vadlazacot. Természetesen rögtön el lehet kezdeni ezredszer a vadlazac vs. tenyésztett lazac vitát, vagy hogy jó hal-e a lazac, vagy csak a norvég halipar marketingjének sikere. De a vitát azokra hagyom, akik ebben élik ki magukat. Én inkább sütök belőle egy finomságot.

Provance-i vadlazac szalonnás burgonyaágyon

Tovább


Sajtos hagymás gomba virsli koszorúban

Döbbenet nem, hogy ez a fogás diétásnak számít.

Felugrott hozzám egyik nap az egyik barátom, és végül estig maradt. Vacsorára már nem akart maradni, mert kiderült diétázik, és keton-diéta szerint étkezik. Kikérdeztem, mi ennek a lényege, és ennek alapján rögtönöztem ezt a vacsorát számára. De gyorsan kiderült a család többi tagja is ezt kér vacsorára.

Sajtos hagymás gomba virsli koszorúban

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.