Egyszerűen is lehet fenséges ételeket készíteni. Finom, fűszeres marhahús, lágyan olvadó mozzarellával a közepében. Mi más kell még?
Mozzarellávál töltött marharudacska
Egyszerűen is lehet fenséges ételeket készíteni. Finom, fűszeres marhahús, lágyan olvadó mozzarellával a közepében. Mi más kell még?
Mozzarellávál töltött marharudacska
Van, akiknek semmi sem lehet elég drága. Épp ezért egy kicsi svéd sörfőzde, a Szent Erik elkészítette a világ legdrágább burgonyacsipszét. Az exkluzív doboz, mindössze 5(!) darabot rejt, és ezért 46 angol fontot, vagyis több mint tizenhatezer forintot kérnek el.
Szeretem egy ételben, ha egyszerre édes és savanyú. Az ellentétes alapízek fantasztikusan fel tudnak dobni egy fogást. Többek között ezért rajongók a dinsztelt káposztáért. Hagyományosan édes káposztából készül, és ecettel van savanyítva. Itt az édes íz az erősebb, és a savanyú íz a kísérő. De sokkal vagányabb és izgalmasabb, ha savanyú káposztát dinsztelünk. Itt a savanyú íz dominál, és a húsos szalonnával egy kis füstölt ízt is csempészünk bele. Izgalmas és nagyon finom köret születik.
Sütőtökös dinsztelt savanyúkáposzta
Szeretem, ha a húsokat nem a hagyományos módom készítem el. Az egyik ilyen módszer, amikor egy sütőformában, különböző kísérőkkel együtt sütöm meg. A hús így inkább párolódik, ezért egészségesebb. A köré kevert egyéb összetevők pedig az ízét gazdagítják, és szinte pástétomként állnak össze egyetlen tömbbe. Ez hidegen jól szeletelhető, remekül mutat a hideg tálakon. Már ha van időnk kivárni. Frissen és forrón ez sokkal szétesősebb, viszont mennyei finomság.
Sonkába burkolt csirke
íavasszal, amikor megjönnek az első meleg napok, eljön a nagytakarítás ideje. Nem csak a lakás kerül teritékre, hanem a kamra is. Átnézzük a polcokat, mi maradt meg a télről, felfedezzük az utolsó üveg megmaradt befőtteket. Csinálhatunk belőle egy remek gyümölcslevest, amelyet akár hidegen, akár melegen is jó elkanalazni. Ez a recept pikánsabb a megszokottnál: krémleves, kis vörösborral vadítva. Egyszerre édes és savanyú.
Vörösboros szilvakrémleves