Se nem lekvár, se nem befőtt, de elképesztően finom. Kedves barátomtól tanultam ezt a hallatlanul egyszerű, de nagyon finom receptet.
Darabos narancsfinomság
Se nem lekvár, se nem befőtt, de elképesztően finom. Kedves barátomtól tanultam ezt a hallatlanul egyszerű, de nagyon finom receptet.
Darabos narancsfinomság
Nemrégiben táboroztunk, és a társaságnak csömöri gombóclevest főztünk. A társaság egyik tagja azonban vegetáriánus volt, akinek a húsos raguleves nem volt jó. Ha már amúgy is készen voltak a krumpligombócok, ehhez rögtönöztem egy mártást a hűtőben talált, nyaralásból hozott, erdélyi juhsajt maradékából.
Krumpligombóc erdélyi füstölt juhsajtmártással
Ausztrália, Sydney. A Victor Churchill hentes üzlet a város egyik legszebb és legkülönlegesebb üzlete. 1876 óta működik ugyanazon a helyen. Különleges húsok a világ minden tájáról.
A szokásos fogyókúrás fogadkozás, hogy mától csak a felét eszem. Ehhez egykis segítség.
A feles étkészletet Jo Djauhari, Fajar Kurnia, és Jeremy Chia tervezte. Minden tagja pontosan a szabványméret fele. Céljuk is mindössze ennyi volt: csak a felét együk.
A készlet még nem kapható, befektetőre várnak a tervezők.
Ha szereted a Toochee Blogot, kérlek szavazz ránk a GoldenBlog versenyen a <<PopArt>> kategóriában. Mindössze három kattintás, mert a te szavazatod is számít. A szavazás névtelen, és teljesen biztonságos. |
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Tájkép meztelen testekből
Napi fotó: Ezért haltak ki a dinók
(via kickstarter)
Tegnap ahogy a kamrában pakolgattam, véletlenül egymás mellé került a mogyoróvaj és a darált keksz. Ez nálunk nem túl gyakori párosítás. Ekkor villant be a sütemény ötlete, amit azonnal meg is csináltam.
Mogyoróvajas kocka
Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
20 dkg mogyoróvaj
3 cl rum
1dl tej
5 dkg étbevonó csoki
5 dkg tejbevonó csoki
6dkg vaj vagy margarin
Elkészítés:
A porcukrot elkeverem a a kekszporral, majd hozzáadom a mogyoróvajat, a tejet és a rumot, és alaposan átgyúrom. Deszkán kinyújtom, majd fél órára berakom hűtőbe. Kiveszem, a kétféle csokoládéból és a vajból csokibevonót olvasztok, majd bevonom vele a süteményt. Kihűtöm és kockákra vágom.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Dübörgő őserő: Dettifoss-vízesés