Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szőlő kocsonya

Leszedtünk egy adag Othello szőlőt, csodálatosan édes és ízes volt az idén. Valami elképesztően finom must lett belőle. A végén megmaradt néhány fürt, és már nem volt kedvünk megenni. Ekkor jött az ötlet, hogy a levéből zselét csinálok. Nem azt az amerikai típusú víztiszta, neonszínű izét, hanem igazi sötét szőlőléből kocsonyát.

 

Szőlő kocsonya

Hozzávalók:
szőlő
zselatin

Elkészítés:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük, beletesszük egy fazékba, összenyomjuk, és lassan felforraljuk.

Miután felforrt, átpasszírozzuk egy mérőedénybe. Hozzáadjuk a megfelelő mennyiségű (a zacskón feltűntetett arányok szerinti) zselatint, és újraforrósítjuk. Formákba öntjük és kihűtjük.

Legpraktikusabbak a szilikon formák, de kifordítás előtt egy késpengével válasszul el a kocsonya peremét a gumitól.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel húszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Túlzásba vitt Halloween dekoráció

Napi videó:   A hinta a hangszer

Napi fotó:  Kipróbálnám

Macskaőrség:   Mekkora bukta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Fotószakács: Mit csinálj, ha kiürült a nutellás üveg

Napi tippünk, az utolsó csepp mogyorókrém megmentésére is.

Tovább


A gyémántok íze

A "gyémántok íze" (Goűt de Diamants) a neve a világ legdrágább pezsgőjének. Az egyedi palackot a luxusdizájner Alexander Amosu tervezte. Az üveg két címkéje 18 karátos, tömör, fehérarany lemezből készült, a nyakán embléma helyett egy 19 karátos gyémánt csillog. Az ára potom 1,2 millió dollár, ezért a pár ezer dolláros Armand De Brignac, az Ace Of Spades, és egyéb luxus pezsgő márkák kifejezetten olcsónak tűnnek.

Tovább


Fotószakács: Török pecsenye

Egyszer egy török élelmiszer boltban vásárolgattam, amikor rábukkantam az ő gyros fűszer-keverékükre. (Gondolom eredetileg döner kebab keverék lenne, de már alkalmazkodtak Magyarországhoz, itt minden gyros.) Megtetszett, hogy teljesen más az illata, mint a görög keveréké. Vettem néhány dekával, és ezt az egyszerű ételt találtam ki. 20 perc alatt elkészíthető, egyszerű, és olcsó.

Török pecsenye

Hozzávalók:

Tovább


Savanyú vetrece

A vetrecét már 16. századi források is említik, mint egyfajta gulyást, illetve pörköltféle ételt. Mára a vetrece a tokány egy fajtája, egy Erdélyből származó savanyú étel, amit marhahúsból füstölt szalonna felhasználásával és tejföllel készítenek. Ez azért is érdekes, mert Erdélyben több helyen is jártunk, de a vetrecét egyik helyen sem ismerik. Bográcsban elkészítve az igazi. Párom a csömöri főzőversenyen savanyú vetrecét főzött. Ő így csinálja:

Recept főétel tokány meleg vetrece savanyú dödölle

Savanyú vetrece

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.