De van. Ez az új világrekord.
Furcsa látvány, hogy valaki egyetlen fej karfiolt tol a talicskában, és mégis tele van a talicska.
De van. Ez az új világrekord.
Furcsa látvány, hogy valaki egyetlen fej karfiolt tol a talicskában, és mégis tele van a talicska.
Borzavár egy pici település a Bakony mélyén. A Zircről Porvára vezető úton bukkanunk rá. A község a Bakony szívében, Zirctől 4 km-re, a Pálihálási patak erdőtől övezett medencéjének lejtőjén fekszik. Nevét az egykor itt termesztett sok bodzáról, helyi nevén borza nyerte. A tiszta levegő, a közeli Kőris-hegy. Ez a fogás is magán hordja a Bakony néhány jellegzetességét.
Borzavári csirke
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell,
50 dkg főtt, füstölt sonka,
50 dkg répa,
50 dkg gomba,
egy nagy fej hagyma,
só,
bors,
oregánó,
2 dl tejfel,
liszt,
10 dkg füstölt szalonna,
Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockára vágom, és zsírjára sütöm. A zsiradékba rakom az apróra vágott hagymát. Kis dinsztelés után a karikára vágott répát is. Belerakom a csíkokra vágott csirkemellet, sózom, borsozom, megszórom oregánóval, majd belerakom a kockára vágott sonkát, és a felszeletelt gombát. Fedő alatt párolom. Elkeverek egy púpos teáskanál lisztet a tejfölben, kis vízzel folyósabbra keverem, és a ragura öntöm. Összerottyantom, és nokedlivel tálalom.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Sziget kastéllyal és ágyúval eladó
Szem-Szájnak gasztroblog: Borzavári csirke
Macskaőrség: A macskák vírus-videót néznek
Retek- és karalábé zöldje? Eddig a szemétben végezte, de mostantól a salátás tányéron a helye.
Ennél stílusosabb sajtszeletelőt el sem tudnék képzelni: Polaroid fényképezőgép. Csak a fotó helyén a sajtszelet jön ki. Akinek ettől nem ül vigyor az arcára...
Sokáig tart a sok apró paradicsom felezése? Egy pofonegyszerű módszer:
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Pózoló szurikáták
Napi videó: Kerékcsere 1950-ben és ma
Napi fotó: Itt pedig focipálya lesz, és kész!
(via itt)