Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Cseréptálban párolt zöldséges pulykacomb krumpligombóccal

Vásárlás közben megláttam nagyon szép konyhakész, kockázott pulyka felsőcomb filét. Rögtön megjelent előttem egy kép, amint zöldségek között gőzölög egy cseréptálban. Ez született belőle:

Cseréptálban párolt zöldséges pulykacomb krumpligombóccal 

Hozzávalók:
75dkg pulyka felsőcomb-filé
2 közepes fej lilahagyma
3 nagy sárgarépa
1 bögre fagyasztott borsó
1 bögre fagyasztott kukorica
1 bögre fagyasztott zöldbab
1 mk. fokhagyma granulátum
½ mk. őrölt kömény

bors

A krumpligombóchoz:

Hozzávalók:
50 dkg főtt, tört krumpli
25dkg liszt
1 tojás
1mk. só
½ mk. kakukkfű
½ mk. rozmaring

Előkészületek:
A hagymát felkarikázom, a répát felkarikázom.
A húst felkockázom, megszórom a fokhagymával, őrölt köménnyel, borssal, sóval. Kicsit összeforgatom.
A gombóc hozzávalóit összegyúrom.
Beáztatom a cseréptálat.

A tál aljába szórom a répát. Ráterítem a húst. Megszórom annyi kukoricával, hogy ellepje. Erre rakom az apróra gyúrt krumpligombócokat. Rászórom a borsót, a zöldbabot, és végül a felkarikázott hagymát.

Lefedem a tálat, és hideg sütőbe rakom. 200 fokon egy óra alatt elkészül.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Az Indiana Jones-csomag rejtélye

Napi videó:   Egy Rallye-autó hátsó ülésén

Napi fotó:  Így is lehet hóban keresni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kakukkfüves-rozmaringos krumpligombóc

A szilvás gombóc után megkívántam a krumpligombócot is. Apró, csillogó felületű golyók, amely olyan jól mutatnak egy sűrű szaftban, vagy mártásban. Legyen az vadas mártás, szalontüdő, vagy egy jó raguleves, egy krumpligombóc minden ételt feldob. Gondoltam, miért ne kísérletezzem egy kicsit. Variáljuk meg. Dobjuk fel egy kis fűszerezéssel. És jöhet hozzá egy kis sajtszósz.

Kakukkfüves-rozmaringos krumpligombóc

Hozzávalók:
50 dkg főtt, tört krumpli
25dkg liszt
1 tojás
1mk. só
½ mk. kakukkfű
½ mk. rozmaring

A hozzávalókat alaposan összegyúrom. Addig adagolom hozzá a lisztet, amíg a tészta nem tapad a kézhez. Lobogó vízben kifőzőm.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Gyönyörű és ingyenes karácsonyi ajándék

Napi videó:   Komoly gond a gravitáció

Napi fotó:  Az én drágaszágom

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.