Ugye, mennyivel elegánsabban hangzik, mint a répapüré-leves. Pedig érdemes kipróbálni, mert isteni melengető leves hideg estékre.

Mézes karotta krémleves 

Hozzávalók:

10dkg vaj

6dl tej

3dl főzőtejszín

2ek. méz

1 csoko bazsalikom

60 dkg sárgarépa

csipet só

csipet kakukkfű

Elkészítés.

A vajat felhevítjük, beledobjuk a bazsalikomot, a felkarikázott sárgarépát, sót, kakukkfüvet, mézet. Néhány percig pirítjuk, hogy a méz rákaramellizálódjon, majd egy kevés vízzel puhára pároljuk.

Ha megpuhult, hozzáöntjük a tejet, egy botmixerrel pépesítjük, felforraljuk, majd a tejszínnel besűrítjük. Tálaláskor dobjunk a tetejére bazsalikomot, esetleg snidlinget,  pár kocka ropogósra sült baconnal pedig maga a tökély.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Találd ki, mit látsz a képeken

Napi videó:   Vagány a buszsoför

Napi fotó:  Reszkess, hamarosan...