Egyszerűségében zseniális étel, csak valahogy túl ritkán csináljuk. Nem egy hagyományos káposztás étel: édes káposztából készül, mégis savanykás, kaporral, és sok hússal.

rececpt Főétel egytálétel húsos lucskos káposzta kapor

Húsos lucskos káposzta

Hozzávalók:
60-70 dkg fejes káposzta
50 dkg sertéshús
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Olaj
1 csokor kapor
(nyáron paprika, paradicsom is mehet bele)
Rántás: olaj, liszt, pirospaprika
Kávéskanálnyi ecet, ízlés szerint lehet több is
Tálaláshoz tejfel

Elkészítés: A kockára vágott vöröshagymát, kis olajon megdinsztelem, a végén az összenyomott fokhagymát is beleteszem, majd a kockára vágott húst. Sózom, és a vágott kaprot is hozzáadom.

rececpt Főétel egytálétel húsos lucskos káposzta kapor

Átforgatom, keverem, amíg a hús ki nem fehéredik, akkor felöntöm kis vízzel, hogy a húst éppen ellepje. Addig főzöm, amíg félig megpuhul, akkor belerakom a kockára vágott káposztát is. Ha megpuhult minden, akkor berántom.

Tálaláskor tejfellel ízesítem.

rececpt Főétel egytálétel húsos lucskos káposzta kapor

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A legkeményebb csaj

Napi videó:   Macska, a nagy vadász

Napi fotó:  Trükkös megoldás

rececpt Főétel egytálétel húsos lucskos káposzta kapor