Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Természeti csoda: óriás sókristályok

Azt mindenki tudja, hogy a Holt-tenger elképesztően sós. Az iskolában tanultuk, hogy a sókristályok szép, szabályos kocka alakúak. De hogy a Holt-tenger partján ilyen gyönyörű, természetes kristályokat találni, az igazi csoda. A természet tökéletes szépsége.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Aki mellett hangyának látszik az ember

Napi videó:   Városi ugrálás a bringa nyergéből nézve

Napi fotó:  A művész önbizalma

Macskaőrség:   Egy macska sok mindenre képes

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Teszt: mire jó a krumplipucoló kesztyű?

Meglepő, de működik.

 

Nemrégiben bukkantam rá egy érdekes kesztyűre a konyhafelszerelések között. A csomagolás szerint ez a kesztyű arra lett kitalálva, hogy az újburgonyát könnyen és egyszerűen megszabadítsuk a héjától. Tény, a konyhai munkák közül az egyik legmacerásabb, és legkevésbé szeretett munka az újkrumpli vakarása. Egy próbát megér: megvásároltam.

A zacskóban egy pár viszonylag magas, szárú, az átlagnál vastagabb gumikesztyűt találtam, amelynek tenyérrésze durva műanyag forgáccsal volt bevonva. A feladat egyszerű, a beáztatott újkrumplit a kezünkbe vesszük, és a tenyerünkben morzsolgatva a forgácsok letépik a krumpli vékony héját.

És valóban ez történt. Két tenyerem közé vettem a krumplit és néhány másodperces erőteljes morzsolgatással lejött a héja. Ha valahol még fennmaradt egy-két fecni, azt egy durva simogatással eltűntettem. Jóval gyorsabban végeztem a pucolással, és nem kellett a hideg vízben kiáztatni a kezemet. Ez tényleg működik.

Egy turpisság azonban mégis van a dologban. Ez nem egy egyedi fejlesztés, hanem az iparban már régóta használt védőkesztyű, ott a műanyag forgácsoknak a csúszásmentes , biztos fogásban van szerepük. De tény, okos ötlet volt kipróbálni az újkrumpli pucolására. Az viszont már nem olyan szép, hogy ugyanezt a kesztyűt azóta már láttam a munkáskesztyűk polcán is, Nem olyan csicsás csomagolásban, viszont csaknem feleannyiért.

Összességében mindenképpen ajánlom a használatát, de ha veszünk, keressük inkább a védőfelszerelések között. Ott olcsóbb.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Holt lelkek bábjai

Napi videó:   Ilyet még nem láttál: jeltolmácsok rapversenye

Napi fotó:  Falióra a Svédország és Finnország között közlekedő kompon

Macskaőrség:   Kis szervál, nagy szervál

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Űrhajóskoszt

Az űrben enni még ma sem egyszerű. A súlytalanságban minden ellebeg, elrepül. Egy morzsa vagy  pár csepp ital is zárlatot, tüzet, vagy műszaki problémát okozhat. Ennek ellenére a a földi személyzet mindent megtesz azért, hogy az űrhajósoknak jó minőségű, tápláló, és lehetőleg ízletes fogásokat kínáljanak. Az amerikai űrhivatalnál, erről külön fejlesztési részleg, a "NASA's Space Food Systems Laboratory" gondoskodik. 

A feladat nem is olyan egyszerű. Minden dekagramm étel űrbe juttatása nagyon drága, ezért ahol lehet takarékoskodnak. Például az ételeket kiszárítják, hogy ne vigyék fel feleslegesen a drága vizet. Ráadásul eddig ismeretlen élettani okokból az ember ízérzékelése az űrben fokozatosan és jelentősen csökken. erre is figyelemmel kell lenni a menü tervezésekor. A küldetés során tálalt élemiszerek egyre fűszeresebbek. De ennek ellenéret elképzelhetetlen mennyiségű ízesítő és szósz fogy a küldetéseken.

Az első űrhajósok még fogkrémes tubusban kapták a pépesített ebédet. Azóta sokat változott a világ. Ma már van mikró, dehidratáló. Hatvan év űrhajózás az amerikai űrhajósok fogásain  keresztül elbeszélve.

A Mercury és Gemini űrhajók legénysége csak rövid időt tölttött az űrben. A menü is spártai.

Az Apollo-expedíciók legénységecsaknem két hetet töttött az űrben és a Holdon. Ők se a séf miatt vállalták a küldetést.

A Skylab űrállomáson már hosszabb időt töltött a személyzet, az ételekre is több figyelmet fordítottak.

A Nemzetközi Űrállomáson ilyen konténerekben tárolják az élelmiszert.

Ételek, amelyek nem igényelnek tartósítást.

Inni 50 év után is csak zacskóból lehet. De a technológia és a választék sokat változott.

Hőkezeléssel tartosított ételek.

Fagyasztással szárított élelmiszerek

Az űrrepülőgép személyzete már kényelmes tálcákról étkeztek: több fogás, valódi evőeszköz, természetesen minden rögzítve.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Tooc8hee blog:   Autópálya a házon keresztül

Napi videó:   A szemetesek királya

Napi fotó:  Víz alatt, víz felett

Macskaőrség:   A macska-evolúció újabb lépcsőfoka

(via itt)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Sütiválogató robot

Ez a robot percenként 450 darab amerikai palacsintát osztályoz és válogat ki. Még nézni is szédítő.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Különleges állatbarátságok

Napi videó:   Profi hídbontás

Napi fotó:  Lopkakodó

Macskaőrség:   Ember és tigris valószínűtlen barátsága

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Ezt vajon hogy csinálják?

Tudod, hogy készül az a sok furcsa formája tészta? Most megnézheted, hogy készül néhány.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Felmelegedés után

Napi videó:   Nem akarok veled inni!

Napi fotó:  "Cseszd meg Edison"

Macskaőrség:   Napi macskák 5.  

(via itt)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.