Ha még nincs kész az esti bulira a hidegtál, itt van néhány ötlet, hogy készítheted el nem csak látványosan, de igazi művészi igényességgel.
Sajtos-sonkás hústorta
Egy torta, amelyben nincs sem tészta, sem édes krém, viszont hús annál több. Elegánsan elkészíthető különleges fogás, amely nem túl bonyolult, és az ára sem túl magas. Ünnepi alkalmakra kitűnő, emlékezetes, látványos, és nagyon finom fogás. Nem csak melegen finom, de kihűtve szépen szeletelhető, és hidegtálakra is kitűnő.
Sajtos-sonkás hústorta
Hozzávalók:
kicsontozott és felszeletelt csirkemell
sonka
liszt
tojás
reszelt sajt
bacon
só
bors
Elkészítés:
Egy cserép vagy üvegtálat kibélelek baconnal. Ügyeljünk arra, hogy szépen terítsük le, mert ez lesz a torta teteje.
A húst sózom-borsozom, majd a panírozással megegyező módon megforgatom lisztben, tojásban, végül reszelt sajtban. A hússzeleteket szorosan egymás mellé fektetem a baconra. Ha egy réteg elkészült, lefedem sonkával, majd így folytatom a rétegezést.
Végül lefedem baconnel. Sütőben 180 fokon, alufóliával lefedve 40 percig sütöm. Innentől kétféle módon lehet elkészíteni. Az egyik, hogy leveszem a fóliát, és addig sütöm, amíg megpirul a teteje. A másik lehetőség, hogy kiborítom egy hőálló lapra, (cserép szilikon, fém sütőlemez), és a sütőbe visszatéve pirosra sütjük.
Tálaláshoz kiborítjuk egy tálra (illetve a második esetben már nem kell forgatni.)
Köretnek krumplipürét ajánlok hozzá, amellyel fel is díszíthetjük a tálat, mint egy igazi tortát.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Korán jött karácsonyi meglepetés
Napi videó: Különleges emberek 2013
Macskaőrség: Macskamentés áradásban