Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vaddisznó ragu erdőkerülő módra

Egy szép nagy darab vaddisznócomb csodás ajándék. De nem csak jóféle pörköltet lehet belőle készíteni, egy izgalmas raguval egészen fantasztikus ételt lehet belőle kihozni. Ebben a fogásban van egy-két merész párosítás, de bízz bennem, a végeredmény valami káprázatos lesz.

recept főétel húsétel meleg étel vaddisznó répa gomba bor narancs

Vaddisznó ragu erdőkerülő módra

Tovább


Sajtos sonkás karaj-rolád

Egy kis kézügyességet igénylő, de ennek ellenére könnyen és gyorsan elkészíthető, látványos fogás, ami melegen és hidegtálon tálalva is isteni finom.recept főétel húsétel melegétel sertés karaj sonka sajt rolád

Sajtos sonkás karaj-rolád

Tovább


Vásári csirke

Vásári forgatagban jártunk, szeretem a klasszikus lacikonyhát, a mozgó kifőzdéket, a finom húst kínáló sütödéket. Egyiknél egy fűszeres, igazi magyaros fogásra bukkantam, semmi extra nincs benne, csak egyszerűen tökéletesen van összeállítva. Nem volt nehéz összeállítani a receptet.

recept főétel húsétel csirke kolbász paprika

Vásári csirke

Tovább


Cseréptálban sült zöldséges pulyka

Magyarországon ritkán használunk cseréptál, pedig isteni finomságokat lehet benne készíteni. Készülhet húsétel, zöldséges fogás, vagy a kettőt kombinálva egy finom egytálétel. Most az utóbbi készült, némi törökös jelleggel.

Cseréptálban sült zöldséges pulyka

Tovább


Egyszerű pide

Minden nép megalkotta a maga kenyérlángosát, hívják az lepénynek, langallónak, vagy pizzának. Ez a törököknél a pide. Ebből sem létezik alaprecpt, számtalan változatban készül, amelyek kisebb nagyobb mértékben különböznek egymástól. Közös jellemzőjük, amiben eltérnek más népek lapos kenyérféleségétől, hogy ők csónakformára készítik.
A pide gyorsan elkészíthető, a legegyszerűbb verzió az egyszerű darált húsos. Ez minden török büfében kapható. Lehet vékony és vastag tésztából, én az utóbbit preferálom, bár ekkor nem lest annyira szép csónakforma. Az eredeti recept bárányból készül, ezt Európában felváltotta a marha és a sertés. A döner kebab a törökök gírosza, török üzletekben lehet hozzá kész fűszerkeveréket kimérve kapni.

Húsos pide

 

Hozzávalók:
55 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
4 dl víz
3 mk. só
1 tojás
5 dkg vaj
kis cukor

50 dkg darált hús
1 közepes fej hagyma
3 nagy gerezd fokhagyma

bors
kevés zsiradék
2 ek török döner kebab fűszerkeverék

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés zsiradékon megdinszteljük. Rádobjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a döner kebab fűszerrel.  Nem pároljuk, hanem nagy lángon álandó kevergetés mellett megsütjük.

Kevés vízben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A lisztből. élesztőből, vízből, sóból az olvasztott vajból és tojásból kenyértésztát gyúrunk. Négy egyenlő darabra vágjuk.

Egyesével kör alakúra nyújtjuk, majd tovább nyújtva oválissá formáljuk. A széleit körben visszahajtjuk és kialakítjuk a csónak formát. A csónak belsejét ízlés szerinti vastagságban megkenjük a raguval. Sütőlapra tesszük, és félóra kelesztés után mehet a sütőbe.

200 fokon légkeverés mellett készre sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.