Amikor megcsináltam ezt az ételt az volt a célom, hogy egy könnyen elkészíthető, mégis különleges fogás készüljön. Az összetevők egyszerűek, gyorsan elkészíthető, és látványosan tálalható. Ínycsiklandozó finomság.
Amikor megcsináltam ezt az ételt az volt a célom, hogy egy könnyen elkészíthető, mégis különleges fogás készüljön. Az összetevők egyszerűek, gyorsan elkészíthető, és látványosan tálalható. Ínycsiklandozó finomság.
Amikor egész pulykamellet dolgozunk fel, hosszú vékony csíkokat is szoktunk vágni, amely tökéletesen alkalmas hústekercsek készítésére. Múltkor úgy döntöttem, hogy két kedvenc csemegémet egy receptben egyesítem.
Camembertes pulykarolád
Hozzávalók személyenként:
3 hosszú és vékony pulykamell szelet
3 szelet bacon szalonna
3 db fél gyufásdoboz méretű camembert sajt darab
só
bors
zsiradék
Elkészítés:
A hússzeleteket sózom, borsozom, a szélére ráteszem a sajtot, és feltekerem rá a húst. A tekercset körbetekerem egy szelet szalonnával.
Egy cseréptálat kikenek egy kis zsiradékkal, és a tekercseket egymás mellé fektetem. A tálat lefedem egy alufóliával, és kb. 20 percig párolom. Ha megpuhult, leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm. Közben a húslével locsolgatom.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Higgy a szemednek - Anamorfikus művészet
Napi videó: Rendes apa ilyet épít a fiának
Amióta elindítottam ezt a blogot, párom is megváltozott. Remekül főz, szívesen próbál ki új dolgokat, de újabban bátrabban, nagyobb kedvvel kísérletezik. Tegnap találta ki ezt a sültet, egyszerű, gyorsan elkészül, és nagyon finom.
Füstölt-sajtos pulykacsiga
Hozzávalók:
2db férfitenyér méretű pulykamell-szelet
10 dkg füstölt sajt
só
bors
olaj
Elkészítés:
A hússzeletet kicsit kiverem, sózom, borsozom, és vastagon megszórom reszelt sajttal:
Óvatosan feltekerem:
A tekercsből éles késsel kb 1-1,5 centiméteres karikákat vágok. A serpenyőbe kevés olajat öntök, és a szeleteket egymás mellé fektetem:
Rövid ideig fedő alatt párolom, majd a fedőt levéve készre sütöm. Hagyjuk, hogy a sajt egészen sötétre süljön, különlegesen finom aromája lesz:
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Ablakmosó pókemberek
Megmaradt kétmaréknyi felkockázott pulykacomb-hús ebédről, este úgy döntöttem gyorsan kezdek vele valamit. Körbenéztem a kamrában és így született meg a Sütőtökös pulykacomb.
Sütőtökös pulykacomb
Hozzávalók:
40 dkg filézett pulykacomb-hús
1 fej hagyma
5 dkg húsos szalonna
15 dkg sütőtök
2 ek. pirított tökmagbél
só
bors
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A szalonnát üvegesre sütöm, rádobom a felkarikázott hagymát, és az összetört fokhagymát. Amikor megfonnyad, rádobom a sózott, borsozott húst.
Kifehéredésig sütöm, majd rádobom a sütőtököt is. Lefedem, és puhára párolom. Amikor elkészül, belekeverem a tökmagot is.
Friss kenyérrel isteni vacsora volt. Sajnos mire kiderült, hogy nem sikerült az elkészült ételről a fotó, addigra már egy falat sem maradt. Így most nincs kép a végeredményről.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Drága cipő? Így készül Indiában.
Napi videó: Csúnya eset a hókotró villamossal
Egy nagyobb adag sütőkolbászt fettem nemrégiben a hentesemnél, amit több résre bontva lefagyasztottam. Hétvégén elővettük az egyik csomagot, de nem volt kedvem egyszerűen sült kolbászt enni, ezért játszadoztam egy kicsit.
Kolbászból fasírt
Hozzávalók:
1kg sütőkolbász
2db zsömle
1 közepes hagyma
4db tojás
bacon
Elkészítés:
A tojásból keménytojást főztem, a kolbászt kibontottam a bőréből, és egy tálba tettem. Apróra vágtam a hagymát, tejbe áztattam a zsemlét, és alaposan összegyúrtam a kolbászhússal.
Kikentem zsírral egy cseréptálat, a hús feléből egy téglalapot formáltam.
Ráfektettem a tojásokat.
Ráborítottam a maradék húst, megformáztam, beborítottam baconnal.
200 celsius fokon egy órán át sütöttem.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Napi videó: Vetkőztető alkalmazás iPhone-ra