Könnyű fogás, nemcsak enni, hanem emészteni is. Gyors, egyszerű, pillanatok alatt összedobható. Semmi fakszni, csak egyszerűség és remek ízek.
Csőben sült tőkehal olaszosan
Könnyű fogás, nemcsak enni, hanem emészteni is. Gyors, egyszerű, pillanatok alatt összedobható. Semmi fakszni, csak egyszerűség és remek ízek.
Csőben sült tőkehal olaszosan
Régi sváb recept, a neve is ilyen egyszerű, de nagyon beleillik a magyar ízvilágba. Sőt, igazán semmi svábos nincs benne. Ezt a receptet nemrégiben kaptam, most készítettem el először. Egészen hétköznapi alapanyagokból, egyszerű főzési fogásokkal készül, de a bőven adagolt fűszerezés, a pirítás és főzés után olyan vastag, lágyan tapadós, és elképesztően finom szaftja lesz, hogy ettől fenomenális a recept.
Fokhagymás szaftos hús
Nagy rajongója vagyok a mindenféle sós pitéknek, legyen az húsos, zöldséges, sajtos. De legjobb mindezek kombinációja. Most hétvégén egy olyan verzió készült nálunk, hogy igazán benne van minden apai-anyai: csirke, sonka, gomba, füstölt sajt, medvehagyma. Melegen, hidegen egyaránt szenzációs eledel.
Úgy lesz tökéletes, ha forrón felvágva még nedves, szétesős a töltelék, így hidegen sem lesz száraz.
Sonkás-medvehagymás csirkés pite
Szeretem a görög konyhát, de úgy általában rajongok a mediterrán konyháért. Különösen a roston sültek fűszerezését szeretem. Másik nagy kedvencem a tötltött ételek, egy kis töltelékkel megduplázni az élvezetet. Ezt a két szenvedélyemet egyesítettem ebben a receptben. Hétvégén Eredetileg roston sütöttem volna, de az eső megakadályott benne. Olajban kisütve is nagyon finom volt. Köretként hétfői receptemet, a burgonya gratint adtam hozzá.
Görög töltött húsgolyó
Az ÁFA- csökkentésnek hála jelentősen leesett a sertéshús ára. A korábban drágának számító karaj is elérhetővé vált. Volt, ahol akciósan 1000 forint körül lehetett hozzájutni. A piacot és a húsárakat látva rögtön beugrott egy régi emlék, egy kellemes görög töltött fogásról. Rögtön adta magát a lehetőség, hogy újra elkészítsem karajból.