Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Diétás gyümölcsös túrós

Egy pillanatok alatt összedobható, nagyon finom sütemény. Annyi idő alatt összeállítható, amennyi idő alatt a sütő felmelegszik. Kalóriatartalma alacsony, ha ránk tör az édesség utáni vágy, diéta alatt is nyugodtan ehetünk pár falatot. Ketogén diéta mellett sem gond egy szelet.

recept édesség túrós gyümölcsös diétás ketogén

Diétás gyümölcsös túrós

Hozzávalók:
15 dkg tetszőleges gyümölcs, lehet fagyasztott is
50 dkg sovány túró
3 egész tojás
4 tojásfehérje habbá verve
5 teáskanál folyékony édesítő,
8 dkg vaj,
 1 teáskanál sütőpor
 1 kávéskanál szódabikarbóna
1 citrom héja
két evőkanál zabliszt.

Elkészítés:
Felverem a négy tojásfehérjét és félreteszem. A többi hozzávalót robotgéppel összekeverem, végül óvatosan beleforgatom a fehérjét. Sütőpapírral kibélelek egy tepsit, beleöntöm a keveréket, majd elszórom benne a gyümölcsöt, és belenyomkodom.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép aranybarnára sütöm.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept édesség túrós gyümölcsös diétás ketogén

Tovább


Nyáron vétek gyümölcsös joghurtot venni

A világon a legegyszerűbb dolog elkészíteni a tökéletes gyümölcsös joghurtot.

Nézem a boltban az előttem lévők kosarát, minden másodikban gyümölcsös joghurtot látok? Miért? A gyümölcsszezon kellős közepén miért vásárol valaki olyan joghurtot, amely mesterséges aromából és/vagy valamilyen módon tartósított gyümölcsből, rosszabb esetben adalékanyagokkal dúsítva készülnek.

A világon a legegyszerűbb dolog elkészíteni a tökéletes gyümölcsös joghurtot. Tisztíts meg egy adag gyümölcsöt turmixgéppel vagy merülő mixerrel pépesítsd. Keverd hozzá a joghurtot, és édesítsd ízlésed szerint. Ha nem akarsz cukrot tenni hozzá, akkor használj ugyanolyan  aszalt gyümölcs, amit szintén a mixerrel pépesíthetsz. Miért lesz tökéletes? Mert egészséges, friss, vitaminokban gazdag. Annyira gyümölcsös és annyira édes, amennyire te szeretnéd.

Nem csak friss gyümölcsből készíthető, hanem a kosárban maradt, már nem olyan szép, de fogyasztásra tökéletesen alkalmas maradékból is.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Hova tűnt el a híd?

Napi videó:   Fényfutó az égen

Napi fotó:  Kicsit nyomasztó kilátás

Macskaőrség:   A macska és az egér

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Miért eszel műanyagot?

A gyümölcsös joghurt a legegyszerűbb, de ennek ellenére nagyon finom étel: 1 perc alatt elkészíthető, mégis a boltban vesszük meg, ami az édesítőtől édes, aromától van íze, a színezéktől színe, az állományjavítótól állaga. A gyümölcstartalmat meg valamilyen más rost szimulálja.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.