Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megkóstolod a magyar konyhát?

Amerikai egyetemistákkal kóstoltatták meg a tipikus magyar ételeket: gulyásleves, paprikás csirke, rakott krumpli, palacsinta. A srácok őszinte érdeklődéssel viszonyultak az ételekhez, és jól mutatja a csak nálunk világhírű magyar konyha szerepét a világban, hogy a többség még csak nem is hallott róla.

Tipikus, de nem elrettentő vagy megosztó fogásokat tálaltak. A csatorna korrekt kis videót készített, nem egy mindenért nyafogó, önmaga ízlését jelentősen túlértékelő gasztro-náci tesztel. De nem is elrettentő vagy megosztó fogásokkal próbáltak meg sokkolás útján nézettséget szerezni, mint a sokak számára nehezen elfogadható pacal, csülök, túrós csusza vagy zsíros kenyér.  A tesztnek meg is lett az eredménye, kifejezetten pozitív lett az eredmény.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Szív alakú tavak
Macskaőrség:  Barátság  
Napi videó:  
Stabilizált sí-videó  
Napi fotó: 
Neki így jó

(via)videó teszt magyar konyha paprikás csirke palacsinta rakott krumpli gulyás

videó teszt magyar konyha paprikás csirke palacsinta rakott krumpli gulyás

Tovább


Vastag gulyás

A vastag gulyás több mint leves: sűrű, tömör, inkább egytálétel. Nagy darab, csontos hús fő benne, emiatt a hús a  a húslevesben főtt húsra emlékeztet. Ráadásul a csonttól sokkal gazdagabb lesz az aromája.

Az ötletet a mélyhűtő mélyéről előkotort csontos borjú adta.. Jó fűszeresen képzeltem el:

3 fej hagymát apróra vágtam, zsiradékon megdinszteltem, megszórtam pirospaprikával, kis vízzel felengedtem. Borsoztam, sóztam, őrölt kömény, őrölt babérlevél és majoránna, kis mustár, zúzott fokhagyma, ha van paprika, paradicsom, most gulyáskrémmel csináltam. A fűszerek után beleraktam a csontos húst egyben, majd annyi vizet töltöttem rá, amennyi éppen ellepi. Reszeltem bele répát, fehérrépát, zellert a nagy lyukú reszelőn. Egészen puhára főztem, (a csontról leugrott a hús), majd a végén sok krumplit tettem bele, és újraforrás után kézi tarhonyát is. A csontos húst kivettem, a húst leszedtem a csontról, feldaraboltam, és visszaraktam a gulyásba. A gulyás sűrű egytálétel lett, nagyon kevés lével. Erős paprikával és frissen sült kenyérrel kínáltam.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Legnézettebb képek I.

Napi videó:   Róka fogta harcsa

Napi fotó:  Szmog Shanghaiban

Macskaőrség:   Macskák és kutyák a hóban

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.