Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szuperbanán

Egy szuperbanán javíthat az afrikai népesség egészségén azáltal, hogy emeli a szervezet A-vitamin szintjét. Évente több százezer gyermek életét lehetne megmenteni.

A kelet-afrikai főzőbanán a térség jellemző tápláléka, azonban bizonyos tápanyagokból, különösen A-provitaminból és vasból igen kevés van benne - mondta James Dale, a kutatás vezetője. Az A-vitamin hiánya következtében évente körülbelül 650-700 ezer gyermek hal meg, és legalább 300 ezren megvakulnak. A vitamin alacsony szintje befolyásolja az immunrendszert is. A szakemberek úgy vélték, a probléma enyhítésének legjobb módja alapvető élelmiszerük "feljavítása".

A gyümölcs gazdagabb alfa- és béta karotinban. Az új növény klinikai tesztjeit hamarosan megkezdik az Egyesült Államokban. A tudósok azt tervezik, a különleges banánt 2020-tól Ugandában termeszthetik. Az új variánst kifejlesztő Queenslandi Műszaki Egyetem kutatói azt remélik, hogy év végére döntő eredmények lesznek a kezükben.

A génmódosított banán kívülről nem változott, húsa azonban narancsszínű, de Dale szerint ez nem okozhat gondot. Ha termesztését Ugandában jóváhagyják, más országokban is bevezethető lesz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Vízsugárhajtású deszka

Napi videó:   Mit számít ha elsüllyed a csónak

Napi fotó:  Fejvesztett védekezés

Macskaőrség:   Ejtőernyős macska

(via guardian, mti)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Télvégi vitamin-bomba

Gyümölcsök közé rejtve bármi iható. Vitaminbomba, amely fogyókúránál egy étkezést is kiválthat.

Az ma már közhely, hogy tél végére rendesen lemerülnek a szervezet tartalékai. Naponta kellene zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani, hogy pótoljuk az antioxidánsokat, ásványi anyagokat, vitaminokat. De egyrészt körülményes ennyi mindent megenni, másrészt sokan nem szeretik az egyébként hasznos zöldségeket, különösen nyersen.

A következő módszert természetgyógyászom javasolta: Ne együk, hanem igyuk! Turmixszoljuk le a hozzávalókat, és egész nap folyamán szép lassan fogyasszuk el. A trükk az egészben az , hogy a gyümölcsök tökéletesen elfedik a zöldségek ízét, egyszerűen elveszik a gyümölcsök zamata alatt. Úgy veszünk magunkhoz egy nagy adag egészséges, nyers zöldséget, hogy úgy érezzük, csak egy gyümölcsturmixot iszunk. Bevallom, amíg magam is meg nem kóstoltam, én sem hittem el. Én utálom a spenótot, de itt észre sem veszem. A színe ne tévesszen meg senkit, a gyerekek is boldogan isszák.

 Az összetevőkön lehet változtatni, tetszőleges gyümölcs kerülhet bele, de a zöldségek maradjanak. A lényeg az, hogy minél, több zöld, piros és kék összetevőből álljon. 

Télvégi vitamin-bomba

Hozzávalók:
2 banán
2 alma
1 kivi
fél marék aszalt gyümölcs: mazsola, áfonya, szilva, barack, stb.
10 dkg fagyasztott erdei gyümölcskeverék.
10 dkg spenót
10 dkg sóska
5 dkg brokkoli
1 cékla
8 dl víz

 

Elkészítés:
A banánt a kiwit, és a céklát megpucoljuk. Az egészet kisebb darabokra vágjuk, és leturmixoljuk. Ebből a mennyiségből bő két liter készül. Ha túl sűrűnek ítéljük, ízlés szerint tovább hígítható vízzel.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Harcban a szépségért

Napi videó:   Plakát-csaj haját borzolja a szél

Napi fotó:  Bestia a bokorban

Macskaőrség:   Vicces macskák 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Az utolsó gasztrotanács az ünnepek előtt

Egy képben ennyi igazság. Most sok kérdésedre választ kapsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Amikor felrobban a cápa-akvárium ablaka

Napi videó:   Ugrás Dubai felett

Napi fotó:  Felhőlombú fa

(via iif)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.