Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gazdag tavaszi saláta

Az ecetes-cukros, vagyis az igazi magyaros salátalé manapság visszaszorult az majonézes vagy ecetes-olajos, öntetű nyers salátákkal szemben. Nem mintha a miénk egészségtelen lenne. Ennek több oka is van. Egy jó ideje a gasztro- és egészségdivat (vagy talán mánia) isteníti a mediterrán salátát. Másrészt a receptek Amerikából jutnak el hozzánk, ahol ezt nem annyira favorizálják. Végül előjön a gaszro-rasszizmus, az egyik legostobább elmélet, a "cukor a fehér méreg" mánia.

Egy ilyen pompás salátával nem csak kitűnő ebéd, de egészséges, alacsonyabb kalória tartalmú fogás is. Egy jól összeállított, sok összetevőből készült saláta igazi íz orgia lehet. Nekem ez az egyik kedvenc összeállításom.recept köret hidegétel saláta ecetes

Tovább


Tipp hétvégére: zöldhagymás paradicsomsaláta

Az ötlet egyszerű: A paradicsom salátát készítsd el a szokásos módon, ecetes lében.  A zöldhagyhagymát karikázd fel a zöldjével együtt. Keverd hozzá a fejes salátához, és élvezd az isteni ízeket. Ráadásul gyönyörűen néz ki.

hétvégi tipp recept saláta ecetes zöldhagyma paradicsom

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint harminchatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Nepál egy évvel az óriási földrengés után
Macskaőrség:  A legmacskásabbb sláger
Napi videó:   Ilyen befutót ritkán látni
Napi fotó:  A világ királya

hétvégi tipp recept saláta ecetes zöldhagyma paradicsom

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.