Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csokoládé művészet

Tovább


Gigantikus Kit-Kat szelet

Ha nem hozott neked a nyuszi Kit-Kat csokit, vagy már nem éred be egy hagyományos méretű szelettel, akkor csinálj magadnak egy nagyobbat.

Olyan három kilót nyomjon a két rudacska. Nem kell hozzá más, mint két kiló csoki, egy kiló nápolyi, és egy kis kézügyesség. Meg egy adag őrültség, hogy neki állj.

Tovább


Vasárnapi csokoládé

Tovább


Ha egy csokiszelet nem elég, csinálj egy nagyobbat

Mondjuk egy mogyorós-nugátos-mogyorókrémes-karemellás csokirudat. Úgy hét és fél kilósat. És hívj meg rá egy jó nagy társasásot.

A hozzávalók

Készítsük el az alapcsokit:

Tovább


Fogyás titka: reggelire csokitorta

Ha egy teljes reggeli részeként csokitortával kezdjük a napot, az segíthet a fogyásban. A reggel a nap legjobb időszaka arra, hogy édességet is fogyasszunk, mert a szervezet anyagcseréje ilyenkor a legaktívabb, és a nap hátralévő részében bőven van időnk ledolgozni a magunkhoz vett kalóriákat.
A Tel-Avivi Egyetem kutatói 193 klinikailag elhízottnak számító, nem cukorbeteg embert vontak be tanulmányukba. Az önkéntesek egyik csoportja alacsony szénhidráttartalmú étrendet követett, amelyben a reggeli 300 kalóriás volt, míg a másik csoport egy 600 kalóriás, kiegyensúlyozott, teljes reggelivel indíthatta a napot. Ez utóbbi étrend reggelije tartalmazta a csokitortát vagy más édességet is.

A 32 hetes fogyókúra félidejében mindkét csoport tagjai személyenként átlagosan 15 kilogrammal nyomtak kevesebbet, ám a következő 16 hétben az első csoport tagjai visszaszedtek átlagosan 10 kilogrammot, míg a csokitortás csoport tagjai további hét
kilogrammot adtak le.
A teljes tanulmány ideje alatt a 600 kalóriás reggelit evő résztvevők átlagosan 18 kilóval többet fogytak, mint a 300 kalóriás, szénhidrátszegény reggelivel napot indító társaik, miközben a napi energiabevitel mindkét csoportban ugyanannyi volt, férfiaknak 1600 kalória, nőknek 1400 kalória.
A szénhidrátszegény étrenden lévő csoport tagjai kevésbé voltak elégedettek, úgy érezték, nem laktak jól. Az édesség teljes megvonása, vagy az erre irányuló próbálkozás ellenkező hatást válthat ki, hosszabb távon pszichés függőséghez vezethet ezekkel az ételekkel.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenháromezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Legfurcsább kilátók - krumpliszirom-szikla

Napi videó:   Aki az arcával játszik el egy hegedűszólót

Napi fotó:  Mit találtak a rendőrök

(via unrefinedkitchen, mti)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.