Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Meggyes Marci palacsintája

Unortodox palacsintatöltés a tél és betegség jegyében.

Fiam lázas beteg volt, és amikor a szülő a gyerek láztól csillogó szemébe néz, könnyebben ellágyul, hogy a kedvére tegyen. Mikor megkérdeztem tőle mit szeretne vacsorára, természetesen azt közölte, hogy palacsintát. Ez azért megnyugtató, mert annyira mégsem beteg. Próbáltam felvidítani, és az mondtam olyan palacsintát csinálok neki, amilyet még soha nem evett. Hálás, kicsit fáradt mosoly volt a köszönet. Körbenéztem a kamrában, megláttam egy fél marcipánrudat, és hirtelen bevillant az ötlet. Közöltem a fiammal, hogy a híres betyár, Meggyes Marci palacsintáját kóstolhatja meg.

Meggyes Marci palacsintája

 

Hozzávalók:
palacsinta
meggylekvár
csokis marcipán

 

Elkészítés:
A palacsintákat vékonyan kenjük meg meggylekvárral, kifejezetten javít rajta, ha valamilyen fűszeres, esetleg kissé alkoholos lekvárt használunk. A palacsintára ráteszünk egy adag marcipánt, reszelhetünk tömböt, felszeletelhetünk rudat, vagy éppen akár minőségi szaloncukrot is.

Ha nem csokoládé bevonatú marcipánt használunk, reszeljunk rá egy kis keserű csokoládét is. Feltekerjük, és kis lekvárdíszítéssel tálaljuk.

 

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Luxus nyomortelep

Napi videó:   Amikor repül az oroszlán

Napi fotó:  Okos bringás

Macskaőrség:   Kampány a kínai macska- és kutyahús-fogyasztás ellen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Trükkös hamburger csomagolás

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a a több mint huszonkétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Elképesztő faragás

Napi videó:   Ulvoya

Napi fotó:  Fuvarozási nehézség

Macskaőrség:   Adj egy ötöst!

(via adforum)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Az ajándék: saját arcod csokiból

Egy háromdimenziós nyomtatással foglalkozó japán cég különleges ajánlattal rukkolt elő a Valentin-napra készülő nőknek: workshopot szervez számukra, hogy csokoládéba öntött fejmásukkal lephessék meg szívük választottjait.

A mindössze hatezer jenes (14 600 forintnak megfelelő) részvételi díj ellenében a vállalkozó szellemű japán nők fejéről háromdimenziós műanyag modell készül, amelyet később szilikon öntőforma elkészítéséhez használnak. A gyorstalpaló tanfolyam résztvevői ennek a formának a segítségével készíthetik el végül saját fejük tökéletes, kicsinyített csokoládémásolatát.

A tokiói FabCafe által kínált kétnapos tanfolyamra pillanatok alatt az összes hely elkelt. A cég honlapjának ígérete szerint hasonló kezdeményezéssel készül férfiak számára az egy hónappal később esedékes Fehér nap alkalmából.

Japánban a hagyományok szerint Valentin-napon a lányok és a nők adnak csokoládét szívük választottjának, míg a március 14-ei Fehér napon a férfiak viszonozzák valamilyen ajándékkal a korábban kapott édességet.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenháromezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A nagyik igazán rosszak tudnak lenni

Napi videó:   Hihetetlen utcai zenész

Napi fotó:  Túl mély a hó

(via guardian, technewsdaily, mti)

Tovább

123
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.