A gyümölcsös joghurt a legegyszerűbb, de ennek ellenére nagyon finom étel: 1 perc alatt elkészíthető, mégis a boltban vesszük meg, ami az édesítőtől édes, aromától van íze, a színezéktől színe, az állományjavítótól állaga. A gyümölcstartalmat meg valamilyen más rost szimulálja.
Nyárváró tojáslepény
Ebédidő volt, valami könnyűt akartam enni, ezért körülnéztem a hűtőben. Többet akartam enni, mint egy egyszerű salátát, de nem akartam szendvicset csinálni. Ekkor pillantottam meg a tojástartót, innen jött az ötlet. Kísérletezzünk a tojással! Elég jól sikerült.
Nyárváró tojáslepény
10 perces recept - Tömény erkölcstelenség
Furcsa név egy édességnek, de ha megnézed miből van, érthető az elnevezés
Tömény erkölcstelenség
Tavaszi húsos pirog
A pirog vagy pirozsok egy isteni orosz étel, egy olajban sült, töltött, kelt tészta. Nem csak Oroszországban, a többi szláv konyhában is ismert étel. A név eredete ismeretlen, valószínűleg a pir, lakoma szóból ered. Tipikusan egy olyan étel, amiben a maradékokat fel lehet használni. A pirog általában a nagyobb méretű, míg a pirozsok kisebb.
A kelt tésztát készíthetik édesen vagy sósan, a tölteléktől függően. Ha sós tésztát készítenek, a töltelék lehet szinte bármilyen zöldség (káposzta, gomba, burgonya) vagy hús, az édes tésztába pedig általában gyümölcsfélék (málna, szeder, eper, ribizli, alma, barack stb.) kerülnek. Ezután a töltött tésztabuckákat megkenik tojássárgájával és vagy forró olajban, vagy sütőben sütik.
A pirog tésztájára pártucatnyi variáció biztosan létezik. A töltelékben semmi sem szab határt a fantáziánknak, azt és úgy keverjük össze, ahogy akarjuk. Ez a mi kedvenc tavaszi húsos receptünk.
Húsos-medvehagymás pirog
Medvehagymás-túrós pogácsa
Tudom, hogy manapság divat utálni a medvehagymát, mert a csapból is ez folyik, de mit tegyek, egyszerűen finom. És mivel most van a szezonja, most kell csinálni. Ez az egyik kedvenc medvehagymás pogácsa receptünk.
Medvehagymás-túrós pogácsa