Nem csak tormakrémmel és körözöttel tölthető egy sajttekercs. Lehet ez egészségesebb is. Töltsük meg friss salátával. Olcsó, egészséges, és pillanatok alatt elkészíthető.
Zöldsalátás sajttekercs
Nem csak tormakrémmel és körözöttel tölthető egy sajttekercs. Lehet ez egészségesebb is. Töltsük meg friss salátával. Olcsó, egészséges, és pillanatok alatt elkészíthető.
Zöldsalátás sajttekercs
Egy különlegesség, igazi ínyenc előétel.
Hagymás camembert olajban
Hozzávalók:
camembert sajt
vöröshagyma
paprikakrém
olivaolaj
Elkészítés:
A hagymát megpucolom, vékonyan felkarikázom. Hozzáadok ízlés szerinti mennyiségű és erősségű paprikakrémet (pl. erőspistát). Alaposan összekeverem, hogy a hagymát beszínezze a paprika. A camembert felkockázom, De akár egyben is fel lehet használni. Egy üvegbe berakok egy réteg hagymát, rá egy réteg sajtot, majd így folytatom, amíg el nem fogy, vagy meg nem telik az üveg. Érdemes minél szorosabban pakolni. Amikor elkészült felöntöm oliva olajjal. Egy-két napra hűtőbe teszem. Az olajt lecsöpögtetve kitűnő előétel, de svédasztalon is jól mutat.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Drogkartell a Facebookon
Napi videó: Őrült orosz a tetőn
Ma is egy - szerintem - teljesen felesleges konyhai eszközt szeretnék bemutatni. Ez a kukorica-szemző. A megfőzött cső kukoricáról egyetlen mozdulattal le lehet vágni a kukorica szemeket, miközben össze is gyűjti. Mifelénk inkább le szoktuk rágcsálni a csövekről a szemeket. De ha valaki rendzszerese eszik kukoricát, és nem vásárol konzervet, az talán még használni is tudja.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Perui Coca farmerek
Napi videó: Mókus támad a kígyóra
Napi fotó: Ki akar itt pisilni?
Macskaőrség: Kutyakiképzés macskának
(via iif)
Erdély közepéig kellett mennem, hogy az egyik legfinomabb, mégis hihetetlenül egyszerű gombasalátát megkóstoljam. Kedves házigazdánk szolgálta fel nekünk reggelire. Matild akkor reggel készítette, férje hajnalban szedte a rókagombát a határban. Azóta többször is készítettem, igaz csak egyszerűen barna csiperkéből.
Torockói gombasaláta
Hozzávalók:
70 dkg gomba
2dl házi majonéz
3 kemény tojás
tejföl
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk felaprítjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A majonézt elkeverjük ízlés szerinti mennyiségű tejföllel, belereszeljük a három tojást, majd hozzáadjuk a kihűlt gombát. Azonnal tálalható.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Napi videó: Legyél óvatosabb a parkolóban
Imádom a különböző csipszeket mártogatni, de általában nem veszek semmilyen kész mártást. A kedvenc mártogatós szószomat igen egyszerű elkészíteni, és nagyságrendekkel finomabb, mint bármelyik bolti.
Fűszeres paradicsom mártogatós
Hozzávalók:
1,5kg paradicsom
6 gerezd fokhagyma
0,5 dl olivaolaj
2 evőkanál cukor
1 teáskanál oregano
kevés só
Elkészítés:
Az olivaolajon megfuttatom a fokhagymát. Rádobom a megmosott, feldarabolt paradicsomot, (nem kell megpucolni), alaposan elkeverem, majd merülő-mixerrel pépesítem. Hozzáadom az oreganot, a cukrot, megsózom, és kis lángon besűrűsödésig főzöm.
Kihűlés után azonnal fogyasztható.
De rakhatjuk tiszta, forró vízzel kiöblített üvegekbe, gondosan zárjuk le, és tegyük száraz dunsztba. Így akár hosszabb ideig eláll, bár erre sok esélye nincs.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: 3D csodák a falakon
Napi videó: Dühös parafenomén a kávézóban
Napi fotó: Egyre álmosabb vagyok