Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sajtos-sonkás hústorta

Egy torta, amelyben nincs sem tészta, sem édes krém, viszont hús annál több. Elegánsan elkészíthető különleges fogás, amely nem túl bonyolult, és az ára sem túl magas. Ünnepi alkalmakra kitűnő, emlékezetes, látványos, és nagyon finom fogás. Nem csak melegen finom, de kihűtve szépen szeletelhető, és hidegtálakra is kitűnő.

Sajtos-sonkás hústorta 

Hozzávalók:
kicsontozott és felszeletelt csirkemell
sonka
liszt
tojás
reszelt sajt
bacon

bors

 

Elkészítés:
Egy cserép vagy üvegtálat kibélelek baconnal. Ügyeljünk arra, hogy szépen  terítsük le, mert ez lesz a torta teteje.

A húst sózom-borsozom, majd  a panírozással megegyező módon megforgatom lisztben, tojásban, végül reszelt sajtban. A hússzeleteket szorosan egymás mellé fektetem a baconra. Ha egy réteg elkészült,  lefedem sonkával, majd így folytatom a rétegezést.

Végül lefedem baconnel. Sütőben 180 fokon, alufóliával lefedve 40 percig sütöm. Innentől kétféle módon lehet elkészíteni. Az egyik, hogy leveszem a fóliát, és addig sütöm, amíg megpirul a teteje. A másik lehetőség, hogy kiborítom egy hőálló lapra, (cserép szilikon, fém sütőlemez), és a sütőbe visszatéve pirosra sütjük.

 

Tálaláshoz kiborítjuk egy tálra (illetve a második esetben már nem kell forgatni.)

 

Köretnek krumplipürét ajánlok hozzá, amellyel fel is díszíthetjük a tálat, mint egy igazi tortát.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Korán jött karácsonyi meglepetés

Napi videó:   Különleges emberek 2013

Napi fotó:  Boldog fapálca

Macskaőrség:   Macskamentés áradásban

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Ünnepi asztalok karácsonyra

Közel két tucat ötlet az ünnepi asztal díszítésére, kinek-kinek ízlése, pénztárcája, kedve szerint. 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Egy férfinak is kell játszószoba

Napi videó:   Láncreakció sportolókkal

Napi fotó:  Fekete-fehér falu

(via internet)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább

123
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.