A japán konyha rajongói közül sokan egyetértenek azzal, hogy a szasimi (ez a nagyon friss, nyers halból vagy vékony darabokra szeletelt húsból álló japán finomság) a halak tálalásának egyik legjobb módja. Ez a finomság mára művészeti formává vált. A kulináris művész, Mikyoui0 így tálalja fel a szasimit.
Paradicsomos padlizsán
Padlizsán, gomba, egy kis kolbász. Egy nagyon egyszerű, gyorsan összedobható, könnyű fogás egy forró nyári estére. A zöldség csak pirul,nem párolódik, így ropogós és mégis puha lesz.
Végre itt a padlizsánszezon, egyik nagy kedvencem. Bár csak az utóbbi évtizedekben lett népszerű, elég régen ismerjük. Délkelet-Ázsiából származik, ahol már évezredekkel ezelőtt is termesztették, Magyarországra török-bolgár közvetítéssel került, innen a ritkábban használt törökparadicsom vagy kékparadicsom név is.
Paradicsomos padlizsán
Egy fontos konyhai segédeszköz
Hol kézzel, hol géppel. Gondoltad volna , hogy így készülnek a sütikivágók?
Ilyen különleges répa is létezik
A neve török fekete répa. Neve ellenére lilás, és ráadásul sárgarépa. És felkarikázva remekül mutat egy ételben.