Ez a padlizsán legfinomabb formája. Sokféle recept létezik rá, mivel izlés szerint készíthető, ezért sok háznál ugyanaz a recept más és más.
Ez egy nagyon finom padlizsán krém, melyet régóta készítek. Az ismerősök és barátok szerint nálunk ették a legfinomabbat. Sokan kérték már a receptjét, de én mindig a kóstolás módszerét használom, hogy igazán finom legyen. Eddig nem voltak pontos mennyiségek. Ma készítés közben méricskéltem, számoltam, hogy le tudjam írni a pontos receptet. Ezért kicsit furcsák a mennyiségek, de azt én általam megszokott ízt kapjátok. De ajánlom mindenkinek, hogy bátran kísérletezzen a mennyiségekkel.
Vinetta - padlizsánkrém
Hozzávalók:
85 dkg sült, hámozott padlizsán
1kávéskanál őrölt feketebors,
5 kávéskanál só,
3 evőkanál mustár,
6 evőkanál majonéz,
kb. 5 gramm fokhagyma (2-4 gerezd),
egy nagy fej (13 dkg) apróra vágott vöröshagyma.
Készítés:
A feladat innentől egyszerű: az egészet homogénre kikeverjük, és pirítóssal tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Miért lopják a Porsche lámpákat
Napi videó: Kicsit durva medencés buli
Napi fotó: Nyomok utánad