Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Háromszínű zöldköret

A tányéron nem csak az ízekkel, hanem a formákkal és a színekkel is lehet játszani. Egy jó színösszeállítás nem csak jól mutat, de ráhangol az ételre, fokozza az étvágyat. Világos színű hús mellett igazán ínycsiklandozó egy harsogó színű köret. A hétfői pulykarolád recept után többen érdeklődtek, mi az a színes a fotó hátterében. Az egyik kedvencem ez, az őszi, háromszínű köret.

Háromszínű zöldköret

Tovább


Juhtúrós pulykarolád

A pulykamell az egyik legszárazabb hús, de sokan pont emiatt szeretik. Vagdalt, vagy rolád készítésére csak úgy alkalmas, ha ezt a szárazságát fellazítjuk. Ha ehhez valamilyen ízletes zsíros anyagot használunk, egészen különleges ízvariációkat kaphatunk. Ebben a receptben szalonnával, juhtúróval és sonkával teszem egészen különlegessé a roládot.

Juhtúrós pulykavagdalt

Tovább


Göngyölt krumpli

A szalonna-sonka-krumpli bármilyen kombinálásából csak jó sülhet ki. Ezt a fogást azért szeretem, mert a szalonnából és sonkából kisülő zsiradékot a krumpli egyból magába szívja, és isteni aromát kap. Alkalmas köretnek, jól mutat egy megrakott tálon, is, de akár önálló fogás is lehet vacsorára.

Göngyölt krumpli

Tovább


Burgonyafánk

Egyre kevesebben vállalják manapság a fánksütést, mert macerásnak tartják, meg olajszag lesz tőle, meg különben is, lehet műanyag fánkot venni a multiban. Igaz, hogy nincs fánk íze, csak formája, de cukros máz van rajta, amitől nem is érezzük.

Ráadásul csak édességként tartjuk számon, a fánk manapság valahogy kiveszett a köretek közül. Pedig egy vadas mellé, vagy bármilyen szaftos étel mellé az egyik legfinomabb köret. A burgonyafánk mellé egy vörösboros gombamártás, vagy egy sajtmártás, elképesztő ízorgiával egészíti ki a húst.

Ez a recept generációk óta öröklődik a családban, igazi klasszikus, régimódi burgonyafánk.

Tovább


Bulikaják Halloween partira

A Halloween a gyerekek és a horrorrajongók ünnepe. Imádnak mindent, ami bizarr, undorító, vagy véres. Néhány ötletes fogás, mit csomagoljunk estére a gyereknek.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.