Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bakonybéli pulykamell

A bakonyi sertésszelet a magyar konyha egyik meghatározó alapreceptje. A Magas-Bakony szívében, Bakonybélen egy olyan változatát sikerült megkóstolnom, amely recept szerint kevéssé különbözött, de ízben sokkal gazdagabb lett.

Bakonybéli pulykamell

Tovább


Mexikói színes köret

Az a recept tulajdonképpen egy gazdag köret, de önálló fogásként, egytálételnek is kitűnő. Színes, látványos, és mindemellett nagyon finom. Ráadásul gyorsan elkészül.

Mexikói színes köret:

Tovább


Burgonyafánk fűszeres kolbászkával töltve

A burgonyafánk nem csak köretnek alkalmas, hanem önálló fogásnak is. Ehhez nem kell más, minthogy beletekerjünk valamit. Egy fűszeres minikolbász, vagy egy koktélvirsli tökéletes fogássá varázsolja, amely kitűnő második fogás egy jó leves után. Tálalhatjuk önmagában is, de egy mustáros vagy paradicsomos mártogató még jobbá teszi.

Burgonyafánk kolbászkával töltve

Tovább


Libamáj tokaji boros gyümölccsel

Karamellizált gyümölcs és sült libamáj: tökéletes páros. Egy igazán különleges, ünnepi fogás, karácsonyra ideális.


Libamáj tokaji boros gyümölccsel

Tovább


Csirkehúskrém-leves

Az ősz és a tél a sűrű, testet és lelket melengető krémlevesek időszaka. Általában ez valamilyen zöldség szokott lenni, pedig készülhet ez húsos alapon is. Mindig egész csirkemelleket vásárolok, kicsontozva rakom el, a húsos csontok a fagyasztóba kerülnek leves alapnak. Most is ez a csirkecsont volt a kiindulási alap.

 

Csirkehúskrém-leves

Hozzávalók:
2 db csirkemellcsont húsosra hagyva,
1 nagy répa,
8-10 kelbimbó,
1 fej hagyma,
húsleves alaplé vagy 1 db húsleveskocka,
só,
bors,
tárkony,
2-3 dl tejszín,
liszt,
zsiradék

Elkészítés:
Zsiradékon az apróra vágott hagymát megpároljuk, rárakjuk a csontot, felöntjük a húslevessel, fűszerezzük, belerakjuk a kockára vágott répát a megtisztított kelbimbót. Puhára főzzük. Kiszedjük a csirkemellcsontot, és leszedjük róla a húst, vissza a levesbe. Kézimixerrel homogén állagúra turmixoljuk. Újra felforraljuk és behabarjuk tejszínnel. kenyércsips-el tálaljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee: 12+1 tematikus házimozi

Macskaőrség: Rejtélyes zöld macska

Napi videó: Az igazi csillagos ég

Toochee-fotó: Ha kimegy, bajban leszünk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.