Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sörkorcsolya helyett – Baconos gofri

Ha gofriról van szó, még mindig leragadunk a csokis - leváros-tejszínhabos - nutellás verziónál. Pedig a gofri tésztájából is elhagyható a cukor, és így valami mássá válik. Múltkor megmutattam, milyen , ha úgy készítjük el, mint kedvenc lángosunkat. Most süssünk bele bacont, és isteni rágcsálnivaló lesz belőle a sör mellé. A hatást még fokozhatjuk, ha a fokhagymás tejfölt kínálunk mellé.főétel sütemény sós gofri bacon

Sörkorcsolya helyett - Baconos gofri

Tovább


Gombás-paprikás tokány

Neve ellenére teljesen más, mint egy bakonyi tokány.

Ha azt halljuk egy ételnél, hogy gombás és paprikás, azonnal a bakonyi módra asszociálunk. Ha csak azt halljuk, hogy paprika van benne, vagy pörköltre, vagy lecsóra gondolunk. Pedig ha ezeket a zöldségeket nem pároljuk, hanem pirítjuk, teljesen más íz világú étel születik. Ez a tokány tökéletes példa erre.recept főétel melegétel húsétel tokány gomba kápia paprika sertés

Gombás-parikás tokány

Tovább


Baconbe csavart kukorica

Az egyszerűség gyönyörűsége

Kis hazánkban leragadtunk a kukorica főzésénél, pedig ezt a csöves gyönyörűséget bizony sütni is lehet. Egyetlen egyszerű trükkel egy kitűnő köretet kínálhatunk a hús mellé, de önmagában is kiváló.

recept főétel melegétel sült bacon

Baconbe csavart kukorica

Tovább


Tex-Mex fűszeres csirkerudak csipszbundában 

Ezt a receptet a klasszikus mexikói ételek ihlették. A bundázott csirkénél magyarabb ételt nem sokat ismer a magyar, pedig néhány egyszerű módszerrel valami különlegeset lehet belőle készíteni. Most először is a bunda alatt a hús erősen fűszerezett lesz. Valójában nem panírozzuk, elhagyjuk a lisztet és a tojást. Végül nem is fogjuk olajban megsütni, ezért sokkal egészségesebb ételt tehetünk az asztalra.

Tex-Mex fűszeres csirkerudak csipszbundábanrecept főétel melegétel sült csirke mexikói csipsz

Tovább


Nektarinos-szőlős birsalmaleves

Nagyon szeretem a birsalma levet. Minden ősszel mi készítjük, olyan sűrű, mint a paradicsomlé, üvegekben évekig eláll. Az egyik kedvencem egy főzés nélkül készíthető gyümölcsleves, amibe idénygyümölcsök kerülnek.

Nektarinos-szőlős birsalmalevesrecept főétel hidegétel leves főzés nélkül gyümölcs bírsalma

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.