Ne hagyd ki, megéri. A legautentikusabb tavaszi ételt is lehet überelni.
Rakott sonkás csirke
Ha te is rendesen bevásároltál sonkából, akkor biztos maradt az ünnepről. Ennek a sonkának a felhasználásához adok egy zseniális receptet. Közel negyven éve ez családi kedvenc, és a húsvét elmaradhatatlan epizódja. A hagyományos sonka-sajt kombó már elcsépelt, de ez valami egészen különleges. A hús a sonka és a sajt egymás levében párolódik egy órán át. A sonka lágy ízt nyer a sajttól, a sajt átveszi a füstölt sonka erős, karakteres aromáit, a csirkébe pedig beleivódik mindkettő zamata. A sajt lágyan megolvadva mindent beburkol és összeragaszt. Mindezek megkoronázására egy mennyei szaft gyűlik össze a tál alján.
Rakott sonkás csirke
Medvehagymás galuska
Ha szeretsz kísérletezni, próbáld ki! Megéri.
Texasi zöldséges-rizses sertéshús
Egy Tex-Mex stílusú fogás, de magyar konyhához nagyon közelálló ízvilág. Egy gazdag egytálétel, erős fűszerezéssel, és sok finom zöldséggel.
Texasi zöldséges-rizses sertés
Borsós-gombás pulykagombóc-leves
Lelkes húsevőként szívesebben eszem olyan zöldséglevest, amibe levesbetétként valami húsféle kerül. Rajongok a mindenféle gombócokért, finomabb, mintha egyszerűen főtt húst találnék a levesben. Manapság a leggyakoribb a májgombóc, pedig legalább annyira finom lehet egy húsgombóc is. Válasszunk egy kicsivel egzotikusabb alapanyagot, én most pulykacombot választottam.
Borsós-gombás pulykagombóc-leves