Még ránk vár a nyár utolsó nagy dobása, és visszatér a kánikula. Ilyenkor nincs túl sok kedve főzni senkinek. Ez a recept egy könnyű nyári gyümölcsleves, nem csak gyorsan elkészíthető, de főzésre sincs szükség.
Banános almakrémleves főzés nélkül
Még ránk vár a nyár utolsó nagy dobása, és visszatér a kánikula. Ilyenkor nincs túl sok kedve főzni senkinek. Ez a recept egy könnyű nyári gyümölcsleves, nem csak gyorsan elkészíthető, de főzésre sincs szükség.
Banános almakrémleves főzés nélkül
Egy ételben három ország.
Hamarosan véget ér a kánikula a hétvégén már hűvösebb lesz, tervezhetünk nehezebb étellel is. Mint minden tészta a különböző nudlik és a gnocchi is nagy kedvencem. Egy kitűnő hordozófelület, amelyhez a jól összeválogatott kiegészítők tesznek tökéletes fogássá. Ez egy olyan válogatás, ahol három ország alapanyagai keverednek elképesztő ízorgiává.
Baconos-camembertes gnocchi
Hozzávalók:
50 dkg gnocchi
15 dkg kockázott bacon
pár szelet bacon
20 dkg érett camembert
besamel-mártás
bors
Elkészítés:
A sajtot apró kockákra vágjuk. A gnocchit hagyományos módon megfőzzük. Adjunk hozzá annyi besamel-mártást, hogy vastagon maccsos legyen. Szórjuk rá a szalonnát, borsozzuk meg, adjuk hozzá a camembert is, majd óvatosan forgassuk össze. Öntsük tűzálló tálba, fedjük le bacon szeletekkel, majd 180 fokos süssük addig, míg a szalonna szép ropogós lesz.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Férfi vagy női
Macskaőrség: A dzsungel digitális állatai
Napi videó: Airbus drón
Napi fotó: Extázis
Egyszerű görög stílusú recept. Nyáron megkönnyíti az életünket, mert a melegben csak pár percet kell a tűzhely mellett tölteni. De amikor padlizsán kapható, bármikor elkészíthető remek fogás.
Padlizsános csirke
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell-filé
50 dkg padlizsán
15 dkg császárhús
2 nagy fej hagyma
1 csomag gyros fűszerkeverék
kevés olaj
kevés zsiradék
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, és kisebb szeletekre vágjuk. A fűszerkeveréket elkeverjük néhány kanál olajban, és 15 percre félre rakjuk.
A szalonnát, a hagymát és a padlizsánt kockacukor méretű darabokra vágjuk. A császárhús zsírjára sütjük, ha kevés a zsiradék, pótoljuk. A szalonnakockákat kivesszük és félretesszük. A hússzeleteket mindkét oldalukon gyorsan megkapatjuk. Visszarakjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát és a padlizsánt, és addig sütjük, amíg a padlizsán megpuhul.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Nők rabláncon
Macskaőrség: Macskamentők a legmagasabb fákon
Napi videó: Őrült káosz a kikötőben
Napi fotó: Ezt nehéz megmagyarázni
Ki akar ilyen kánikulában a tűzhely mellett állni?
Tombol a kánikula, de ebéd kellene. Próbálunk a lakás hűvösébe menekülni, de ha főzünk, azzal a lakást melegítjük. A meleg miatt mozogni sincs az embernek kedve. Ilyenkor igazán fontos szempont a receptnél a gyors elkészítés. Ha ráadásul kiderül, hogy főzésre sincs szükség, az étel abszolút befutó.
Ez egy főzés nélkül készíthető gyümölcsleves. Pár perc alatt kikeverhető, és ha minden alapanyagot a hűtőben tároltunk, azonnal hidegen tálalható. Hogy még hidegebb legyen, nyugodtan rakhatunk bele jégkockát, ha tányérban tálaljuk fagyasztott gyümölcsöt is rakhatunk bele.
De egy ilyen jéghideg levest nem kell feltétlen tányérban felszolgálni. Töltsd egy bögrébe, s szívószállal szopogasd el az árnyékban.
Málna-krémleves hidegen készítve
Nincs vele sok munka, de egy hétvége, amíg elkészül. Ettől lesz tökéletes.
Imádom a vadat: sovány, íz-gazdag, egészséges hús. Porhanyós, zamatos falatok. Ez egy igaz lassú recept. Lassú, bár nincs vele sok munka, de meg kell adni neki az időt, hogy dolgozzon a pác. Péntek este a páclé elkészítése, szombaton pácolás, vasárnap főzés. Tűzhelyen se rossz, de az igazi bográcsban.
Pácolt vaddisznó-ragu erdei gombával