Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kérek két fagylaltkelyhet parasztosan!

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A világ leghidegebb koncertje

Napi videó:   Utcai spré-festő

Napi fotó:  Nem rossz ötlet Kínából

(via jokeroo)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Zserbeigli

Az az őrült ötletem támadt, hogy mi lenne ha így karácsonykor a bejglit és a zserbót egyesíteném. A zserbót egyrétegűnek csinálom, és feltekerem. Ez még így önmagában kevés, ezért megfejeltem azzal, hogy barack lekvár helyett málnalekvárral készült, és még egy kis alma is került bele. Isteni lett. Így született meg a zserbejgli.

 

Zserbeigli

Hozzávalók:
70 dkg liszt
40 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
2dl tej
3 dkg élesztő
1 sütőpor

A töltelékhez:
1 üveg málna lekvár
35 dkg dió
35 dkg kristálycukor
3 savanykás alma

Bevonáshoz:
30 dkg csokibevonó
15 dkg margarin
pici rum

Előkészületek:
A lisztben elkeverem a sütőport és egy pici sót, és elmorzsolom benne a margarint. A tojást habosra keverem a cukorral, és a vaniliás cukorral. A tejben fefuttatom az élesztőt.  Az almát meghámozom, és lereszelem. A diót ledarálom és elkeverem a porcukorral.

 

Elkészítés:

A lisztbe beleöntöm a kikevert tojást, és az élesztőt tejet. Addig gyúrom, amíg elválik az edény oldaláról, ha szükséges, még lisztet adok hozzá.

A tésztából négy gombócot csinálok. A gombócot tepsi méretűre nyújtom egy szilikon lapon, megkenem málnalekvárral, megszórom a cukros dióval, és ráreszelek egy almát:

A szilikonlap segítségével feltekerem:

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. húsz percig sütöm.

Amikor megsült, kiveszem, és még forrón megkenem a tetejét lekvárral:

A csokibevonót felolvasztom a margarinnal együtt, és beleöntök egy pici rumot. Óvatosam ráöntöm a tekercsre. Nem kell elsimítani, a lekvár miatt rusztikus lesz a felülete.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Hogy ünneplik a karácsonyt a világban

Napi videó:   Pillangóúszás a hóban

Napi fotó:  Karácsonyi hóangyal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A legnagyobb gumicukor-kukac

Nagyon sokan szeretik a gumicukrot, legyen az maci, szalag, vagy éppen kukac formájú.  Ha nem éred be egy normál zacskóval, próbálkozz a világ legnagyobb gumicukor-kukacával. Hossza hatvanhat centiméter, kerülete 13 centiméter, a súlya csaknem másfél kiló.

 

Minden darab kézzel készül. A két vége eltérő ízű, 19 különböző ízkombinációban kapható, pl. zöld alma/meggy; citrom/narancs; ananász/meggy.

 

Gluténmentes, azért 4000 kalória van benne. Nem fogod megenni egy ültő helyedben, de ne aggódj, egy évig megőrzi a minőségét.

Az interneten megrendelhető 28 dollárért.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A világ legkeskenyebb háza

Napi videó:   Leggyorsabb zenekar

Napi fotó:  A kínai parlamentben

(via geekalerts)

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Birsalma lekvár és ivólé

A hétvégén még jött egy nagy vödör birsalma anyám kertjéből. Isteni lekvár és ivólé lett belőle.

A gyümölcsöt folyó vízben megmostam, a konyhában rendszeresített körömkefével átdörzsölve. Hámoztam, kicsumáztam, daraboltam, (az egészséges héját, magháza körüli kövecses részt külön tálban gyűjtöttem). Lemértem a tisztított gyümölcsöt, majd annyi vízben, hogy éppen ellepje, puhára főztem. Leszűrtem a levét a félretett héjára. A gyümölcsöt lekvárfőző rézüstömben botmixerrel pépesítettem és főztem tovább a cukor nélkül addig, amíg a világos színből sötétebb nem lett. A végén minden kg gyümölcshöz: 30 dkg cukrot, egy vaníliás cukrot és fél citrom levét adtam hozzá. Folytonos kevergetés közben, jó félórát még főztem. Üvegekbe került és ugyanúgy kezeltem, mint a többi lekvárt: tető rá, fejtetőre vele, majd szárazdunszt.

A lekvár még világos

Már besötétedett

És a héjából?

A birsalma héját sem dobom ki, annyi vízzel amennyi ellepi, jól összefőzöm, majd botmixerrel pépesítem. Szűrőn átöntöm, sőt passzírozhatom is, ha rostosan szeretném, utána cukorral, citromlével újra felfőzöm. Isteni ivólé lesz belőle. Üvegekbe öntöm forrón és ezt is száraz dunsztba teszem.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ilyet kérek karácsonyra: egyszemélyes mini helikopter

Napi videó:   Higgadtság

Napi fotó:  Így is lehet kocsit törni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A szülinapi torták királyai

Ma lett a Toochee Blogzin két éves, ezért ünneplem magam. Ebből a Szem-Szájnak blog sem maradhat ki. Mi kell egy jó szülinaphoz? Torta! A legszebb tortákból jöjjön egy gyűjtemény:

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A legkeményebb ébresztés

Napi videó:   A jég vonzza a hülyéket

Napi fotó:  Pesti utakra felturbózott kisautó

(via izismile)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.