Ne próbálj vele festeni, és a tubust se dobd ki. Csokifüggőknek kötelező.
A japán Nendo dizájner csapat elkészítette a világ legízletesebb festékes dobozát. A tubusok csokiból vannak, és festék helyett gyümölcskrémekkel vannak töltve.
Ne próbálj vele festeni, és a tubust se dobd ki. Csokifüggőknek kötelező.
A japán Nendo dizájner csapat elkészítette a világ legízletesebb festékes dobozát. A tubusok csokiból vannak, és festék helyett gyümölcskrémekkel vannak töltve.
Egy kedvenc tészta, és egy kedvenc sütemény ízvilága: egy tökéletes párosítás.
Pénteken fiam kérésére palacsinta volt ebédre. Nálunk az a szokás, hogy nem szoktuk megtölteni a palacsintákat, hanem a kész palacsintákat kitesszük egy tányérra, és köré rakjuk a töltelékeket: lekvárok, kakaópor, csoki-öntet, túró, mikor mi van. Ahogy végignéztem a kínálatot, egymás mellé került a baracklekvár és és a dió. Ez adta az ötletet, hogy Zserbó palacsintát Csináljak.
Elkészítése egyszerű. A palacsintát megkentem barack lekvárral, majd megszórtam vastagon cukrozott darált dióval. De ez nem sima dió volt, hanem előtte meg lett pörkölve. A palacsintát feltekertem, és meglocsoltam csoki-öntettel.
Nem merem elárulni hányat ettem...
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: AvatarLand - Pandora a Földön
Napi fotó: A császár is öregszik
A vakteszt most is bejött, mindenkinek ízlett, de csak kevesen jöttek rá, miből van a lekvár.
A hirtelen jött fagyos reggelek betettek a kertészkedésnek. Az ültetőládákban több kilogram zöld paradicsom maradt a növényeken. Egy kis fagycsípés a paradicsom bogyóknak nem ártott, de beérni már nem fognak. Ezért fel kell használni azokat. Kevés savanyúságot eszünk, ezért nem volt értelme elrakni savanyúságként. Ekkor jött a lekvár ötlete.
Zöldparadicsom lekvár
Leszedtünk egy adag Othello szőlőt, csodálatosan édes és ízes volt az idén. Valami elképesztően finom must lett belőle. A végén megmaradt néhány fürt, és már nem volt kedvünk megenni. Ekkor jött az ötlet, hogy a levéből zselét csinálok. Nem azt az amerikai típusú víztiszta, neonszínű izét, hanem igazi sötét szőlőléből kocsonyát.
Szőlő kocsonya
Hozzávalók:
szőlő
zselatin
Elkészítés:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük, beletesszük egy fazékba, összenyomjuk, és lassan felforraljuk.
Miután felforrt, átpasszírozzuk egy mérőedénybe. Hozzáadjuk a megfelelő mennyiségű (a zacskón feltűntetett arányok szerinti) zselatint, és újraforrósítjuk. Formákba öntjük és kihűtjük.
Legpraktikusabbak a szilikon formák, de kifordítás előtt egy késpengével válasszul el a kocsonya peremét a gumitól.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel húszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Túlzásba vitt Halloween dekoráció
Napi videó: A hinta a hangszer