Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Húsvéti aranytömb

Meglepődtem, mert azt hittem, mindenki így csinálja. De nagyon sokan nem ismerik ezt az egyszerű trükköt.

Van a húsvéti ünnepeknek egy kellemes mellékterméke, amit nem becsülünk meg eléggé.

Mindenki tudja, hogy egy jó bableves, lencsefőzelék, vagy az ehhez hasonló fogások akkor a legjobbak, ha füstölt hús is van bennük. De nem kell feltétlenül a füstölt hús ahhoz, hogy ezt az ízt elérjük. A húsvéti dorbézolás után sok helyen a sonka főzőlevéből készítik el ezeket a fogásokat, és húsmentesen érhetjük el ugyanezt az eredményt.

De általában sokkal több főzőlé van, mint amennyit fel tudunk használni, a húsleveshez hasonlóan viszont gyorsan megromlik a lé.A többi megy a lefolyóba, ami nagy pazarlás.

De van egy megoldás, amivel megmenthetjük, és akár hónapokkal később is használhatjuk: ezt hívom húsvéti aranytéglának.

Tovább


Pó-völgyi palacsinta

A hétvégén nálunk hortobágyi palacsinta volt, az a verzió, amit mi a legjobban szeretünk: a paprikás csirkével töltött. De ismét játszadozni támadt kedvem, ezért lecsippentettem a csirkéből egy adagot. Olaszos jelleget kapott, ezért kerestem a Hortobágy helyett egy olasz síkságot. Ezért lett Pó-völgyi palacsinta.

Pó-völgyi palacsinta

Tovább


Halálvágy kávé

Halálvágy. Erős név egy kávénak. De csak azért, mert valóban erős. A forgalmazója állítása szerint találtak egy olyan kávéfajtát, amely kátszáz százalékkal több koffeint tartalmaz, mint a tipikus kávézói kávé.

A forgalmazó, a Death Wish Coffee weboldalán olvasható a figyelmeztetés:

Tovább


Ötperces hidegkonyha - Magyaros tojáskrém

A tojásból nem csak egyszerű, megszokott krém készíthető, Egy kis ötlettel meg lehet változtatni a receptet, és az étel ízét. Egy finom és egyszerű szendvicskrém, ami pár perc alatt elkészül.

Magyaros tojáskrém

Hozzávalók:
7 tojás
10 dkg margarin
10 dkg tejföl
nyers paprikakrém (Erős Pista/Édes Anna)

Elkészítés:
A tojásból keményre főzzük, megpucoljuk hozzáadjuk a tejfölt, és a margarint, merülőmixerrel, vagy mixervágóval finom krémmé dolgozzuk. Ízlés szerinti mennyiségű paprikakrémmel elkeverjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Az álcázás mesterei

Napi videó:   Így mosnak kezet az űrben

Napi fotó:  Haza kell vinni az ajándékot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Ötperces hidegkonyha: Magyaros sajttorta

Szeretem az olyan ételeket, amelyek néhány közönséges alapanyag összekombinálásból valami különlegesebb jöhet létre. Különösen akkor, ha ez gyorsan elkészíthető. Váratlanul beállított vendégek fogadására tökéletes.

Magyaros sajttorta

Hozzávalók:
1 nagy csomag (40dkg) csomagolt szeletelt sajt (tenyérméretű)
1 doboz magyaros vajkrém

Elkészítés:

Az első szelet sajtot leterítjük a deszkára. Megkenjük a vajkrémmel.

Rátesszük a következő szelet sajtot, ezt is megkenjük. Így folytatjuk, amíg van sajt. Igyekezzünk úgy elosztani a vajkrémet, hogy egyenletesen kenjük vele a szeleteket.

 A végén a maradékot kenjük a tetejére, és valamilyen mintával díszítsük, például hullámos szélű tortakrém-lappal. Díszíthetjük snidlinggel, uborkával, szórt petrezselyemmel, stb.

 

Rakjuk be rövid időre a fagyasztóba. Ha a vaj megkeményedett, szeleteljük fel. Mint  képen is látszik, nekem nem volt türelmem eleget várni. J

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenháromezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A világ szemét-fővárosa

Napi videó:   Így játszik egy parkour Assassin Creed-et

Napi fotó:  Keresd az egeret

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.