Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pasta Frittata

A szegények konyhájának egyik legnépszerűbb darabja. De vétek egyszerűen leomlettezni.

Olaszországban szegények konyhájának nevezik az egyszerű olcsó, de ízletes ételeket. Ennek egyik legkedveltebb darabja a percek alatt elkészíthető pasta frittata. Hiba lenne egyszerűen tásztás omlettnek fordítani, mert valójában itt nem omlettről van szó. Míg az omlett javarészt tojásból áll, a pasta frittata esetében inkább ragasztóanyagként funkciónál.

Tovább


Fa vagy műanyag

A vágódeszkák örök kérdése: fa vagy műanyag? Melyik az egészségesebb, biztonságosabb, jobb? A fa kevésbé biztonságos a műanyagnál?

Mindenki másképp vélekedik, nézzük meg tudományos szemmel. Mikrobiológusok tesztelték, hogyan reagálnak a tisztításra ezek a felületek. A kísérletet Dr. Adam Ruben mikrobiológus végezte el. Három fa és három műanyag vágódeszkát használt:

Tovább


Csomagolni tudni kell

Egy jó csomagolás fél siker.

Tovább


A világ második legnagyobb sörösüveg-gyűjteménye

Ez az aprócskának tűnő vidéki pajta rejti a világ második legnagyobb sörösüveg gyűjteményét. Ez is a bizonyíték arra, hogy a hosszú svéd éjszakák alatt nem csak inni lehet, és nem csak azért lehet gyűjteni az üvegeket, hogy visszaváltsuk. A polcokon 8600 üvegpalack.

Tovább


Pikáns csirkefalatkák krumpliágyon

Ez is egy olyan fogás, amiről nem is tudom, hogyan jutott az eszembe. Hogy stílusos legyek, "ötletmorzsák" kavarognak a fejemben alapanyagok, fűszerek, és ízek kombinálódnak. A legtöbbjét elvetem, ne néhány megmarad. Az ötletek néha összekapcsolódnak aztán szétválnak. De ez az ötlet valahogy így összeállt, és működőképesnek látszott. Megcsináltam és jó lett.

 

 

 

Pikáns csirkefalatkák krumpli ágyon 

Hozzávalók:
kifli (saláta) burgonya
csirkemell
szeletelt bacon
paprikakrém
zsíradék
burgonya-fűszerkeverék.

Elkészítés:
A burgonyát megpucoltam, és karikákra vágtam. Egy cseréptálat kikentem zsiradékkal, beleterítettem a krumplit, és megszórtam a fűszerkeverékkel. A csirkemellet megtisztítottam, kockákra vágtam. Egy tálba tettem és belekevertem annyi nyers paprikakrémet (ízlés szerint csipős és/vagy csemege), amitől szép piros színt kapott (a krém sós volt, ezért a húst nem kellett megsózni).  A húskockát beletekertem egy fél szelet baconba, és ráfektettem a burgonyára. Egymás mellé helyeztem a falatokat, amíg el nem fogyott.

 

Lefedtem alufóliával, és 200 fokos sütőben 45 percig pároltam, majd a fóliát levéve pirosra sütöttem. Dinsztelt káposztát tálaltam mellé.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Nem itt történik, de most!

Szem-Szájnak gasztroblog:  Pikáns csirkefalatkák krumpliágyon

Napi videó:   Előre szaltó bringával.

Napi fotó:  Schwarzenegger a Conan forgatásán

Macskaőrség:   Macskamama és az örökbefogadott sünik


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.