Ennél stílusosabb sajtszeletelőt el sem tudnék képzelni: Polaroid fényképezőgép. Csak a fotó helyén a sajtszelet jön ki. Akinek ettől nem ül vigyor az arcára...
Ennél stílusosabb sajtszeletelőt el sem tudnék képzelni: Polaroid fényképezőgép. Csak a fotó helyén a sajtszelet jön ki. Akinek ettől nem ül vigyor az arcára...
Fiam az utóbbi időben nagyon rákattant a császármorzsára. (Tudom, daramorzsa, de ez már a kutyát sem érdekli.) Egyre gyakrabban kéri, hogy készítsünk. Én már untam a klasszikus lekváros verziót, ezért készült el múltkor aszaltszilvás-almamártással. Most egyáltalán nem volt hangulatom, hogy gyümölccsel egyem, ezért megpróbálkoztam egy nagyon autentikusan magyarnak tűnő verzióval. Kipróbáltam tejföllel és túróval, mintha túrós tésztát ennék.
Sajnos túl rövid a medvehagyma szezon ezért érdemes ezt a körülbelül egy hónapnyi időt kihasználni. Ez a zöld és fokhagymás kevert íz rengeteg ételt tud feldobni.
Kihasználva a hétvégi jó időt, vasárnap bográcsban pörköltet főztünk. Finom marhalábszár, sok pirospaprika, és némi vörösbor együtt egyszerűen csodákra képes. Köretként galuskát terveztem hozzá. Ép végeztünk a tészta kikeverésével, amikor beugrott az ötlet. A hűtőből előkaptam egy kis csokor medvehagymát, a szárról letéptem a levélrészt, és a harsogó zöld leveleket egészen finomra vágtam. folyamatosan adagolva hozzákevertem a tésztához annyit, amennyi szemre gusztusosnak tűnt. Ezek után pont úgy min máskor, kifőztem a galuskát. Az eredmény önmagáért beszél.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Hihetetlen yacht
Napi fotó: Szivárvány bicikliverseny
Nem egy egzotikus fajtájú rizsről van szó, sőt nem is különleges ízesítésről. Egy egyszerű trükköt szeretnék mutatni, amellyel a tálalást lehet feldobni, egy kis exkluzivitást varázsol a tányérra.
A rizs fehér, és színesíteni csak hozzáadott zöldséggel szoktuk. A rizi-bizivel egy kis zöldet, a kukoricával sárgát, a sárgarépával piros színt csempészünk a tányérra. Pedig egy egyszerű trükkel a rizs is színezhető. Ha a tányéron valamilyen világos színű húst tálalunk, a színes rizzsel feldobható a tányér hangulata, de a komor télbe is egy kis tavaszt csempészhetünk.
Egyik kedvencem a Rózsa rizs, amely pirosas, sötét rózsaszín színben pompázik. A trükkje mindössze annyi, hogy a rizs főzővizébe már a legelején meghámozott, és nagyobb darabokra vágott, nyers céklát teszünk. Főzés közben a cékla megszínezi a vizet, amelyet a rizs magába szív, és ettől szép színt kap. Ugyanakkor az ízét nem változtatja meg. A végén egyszerűen kivesszük a cékladarabokat és kidobjuk, és a rizs tálalható.
Egy egyszerű trükkel fokozható a hatás. Ha főzés közben gyakran átkeverjük, akkor a rizsszemek egyforma színűek lesznek, ha csak ritkán kavargatjuk, a cékla közeli szemek sötétebbek, a távolabbiak világosabbak lesznek. tálalás előtt átkeverve a különböző árnyalatú szemek elkeverednek és változatosabb színű lesz a köret.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Napi videó: Gyerek a nejlonzsákban
Nagy rajongója vagyok a pástétomoknak, kicsit úgy vagyok vele mint Gombóc Arthúr a csokoládéval: lehet húspástétom, májpástétom, darabos pástétom, pépes pástétom, fűszeres pástétom, főtt pástétom, sült pástétom…
Pénteken a piacon járva szép pulykacombokat láttam, és rögtön beugrott a pástétom ötlete. A combokból egy jó leves készült, és a levesben főtt húsból pástétom.
Gombás pulykapástétom