Az ízlésed egész életed során lassan, de folyamatosan változik.
Paprikás cheddar puffancs
Egy nem szokványos köret, amellyel úgy használhatsz, mint a krokettet, a hercegnő burgonyát, vagy akár a krumpli gombócot. De egy kis mártogatóssal önmagában is remek csemege.
Paprikás cheddar puffancs
Sonkás rakott bundáskenyér
Sok sajttal, olajmentesen sütőben sütve.
Ahogy nagyon sokan, én is imádom a bundáskenyeret. De sokaknak gondot okoz, és bizony kalória szempontból sem mindegy, a sütés közben elnyelt olaj. Ezért alakult ki a serpenyőben vagy tepsiben sütött bundás kenyér. De ha már így sütjük, akkor lehet rétegelni, és a rétegek közé mindenféle finomságokat tenni. Ez is egy ilyen recept. A tojásba kevert tejföl lágyítja a kenyeret, és nem hagyja szárazra sülni a tojást.
Sonkás rakott bundáskenyér
Hozzávalók:
szeletelt kenyér
tojás
tejföl
sonka
sajt
vaj
Elkészítés:
A tojásokat felverjük a tejföllel. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal.
A szeletelt kenyeret megforgatjuk a tojásban, és egymás mellé fektetjük a tálban. A kenyérszeleteket lefedjük sonkával. Jöhet a következő réteg mártott kenyér, újabb réteg sonka, újabb réteg kenyér. A maradék tojást ráöntjük a kenyerekre, majd befedjük sajttal.
160 fokos sütőben 25 percig sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Az elfelejtett kocsma
Macskaőrség: A cica ünnepi sütije
Napi videó: Lajhárkölykök beszélgetnek
Napi fotó: Hatalmas fogás
Libazsíros tepsis burgonya lilahagymával
Szeretem az olyan köreteket, amit akkor is szívesen megennénk, ha csak az kerülne a tányérunkra. Egy egyszerű krumpli tepsibe vagy tűzálló tálba rakva, néhány egyszerű fűszer vagy kísérő hozzáadásával igazi csemegévé változtatható. Ennek a receptnek az ötlete akkor jött, amikor a piacon megpillantottam a dió méretű lilahagymákat. Rögtön beugrott, milyen istenien mutatna ez parázskrumplival, vagy apró salátaburgonyával. Most az utóbbit kaptam a piacon.
Libazsíros tepsis burgonya lilahagymával
Mézes-csilis cékla
A céklát szinte kizárólag savanyúságként fogyasztjuk, pedig olyan lehetőségeket nyújt, mint a répa vagy a sütőtök. Már önmagában is édes, és kitűnő köret készíthető belőle. Egy kis pikáns édes-csípős íz remekül illik a sült húsok mellé, és ráadásul sötét lila színével a tányéron is jól mutat.
Mézes-csilis cékla
Hozzávalók:
3 nagyobb vagy négy közepes cékla
5 dkg vaj
2 ek. méz
csilipor
Elkészítés:
A céklát megmossuk, megfőzzük, kihűlés után megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A vajat egy serpenyőben megolvasszuk. Beledobjuk a céklát. Amikor átforrósodott, megszórjuk a csili porral, és rátesszük a mézet. Óvatosan kevergetjük, hogy a méz mindenhova eljusson, és kicsit rákaramellizáljuk. Azonnal tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Tökéletes egyformaság
Macskaőrség: Se veled, se nélküled
Napi videó: Vöröspandák a hóban
Napi fotó: Belovagolt a városba