Egyszerűen is lehet fenséges ételeket készíteni. Finom, fűszeres marhahús, lágyan olvadó mozzarellával a közepében. Mi más kell még?
Mozzarellávál töltött marharudacska
Egyszerűen is lehet fenséges ételeket készíteni. Finom, fűszeres marhahús, lágyan olvadó mozzarellával a közepében. Mi más kell még?
Mozzarellávál töltött marharudacska
Szeretem egy ételben, ha egyszerre édes és savanyú. Az ellentétes alapízek fantasztikusan fel tudnak dobni egy fogást. Többek között ezért rajongók a dinsztelt káposztáért. Hagyományosan édes káposztából készül, és ecettel van savanyítva. Itt az édes íz az erősebb, és a savanyú íz a kísérő. De sokkal vagányabb és izgalmasabb, ha savanyú káposztát dinsztelünk. Itt a savanyú íz dominál, és a húsos szalonnával egy kis füstölt ízt is csempészünk bele. Izgalmas és nagyon finom köret születik.
Sütőtökös dinsztelt savanyúkáposzta
Szeretem, ha a húsokat nem a hagyományos módom készítem el. Az egyik ilyen módszer, amikor egy sütőformában, különböző kísérőkkel együtt sütöm meg. A hús így inkább párolódik, ezért egészségesebb. A köré kevert egyéb összetevők pedig az ízét gazdagítják, és szinte pástétomként állnak össze egyetlen tömbbe. Ez hidegen jól szeletelhető, remekül mutat a hideg tálakon. Már ha van időnk kivárni. Frissen és forrón ez sokkal szétesősebb, viszont mennyei finomság.
Sonkába burkolt csirke
íavasszal, amikor megjönnek az első meleg napok, eljön a nagytakarítás ideje. Nem csak a lakás kerül teritékre, hanem a kamra is. Átnézzük a polcokat, mi maradt meg a télről, felfedezzük az utolsó üveg megmaradt befőtteket. Csinálhatunk belőle egy remek gyümölcslevest, amelyet akár hidegen, akár melegen is jó elkanalazni. Ez a recept pikánsabb a megszokottnál: krémleves, kis vörösborral vadítva. Egyszerre édes és savanyú.
Vörösboros szilvakrémleves
A kelbimbó az egyik olyan étel, amit lassan szeret meg az ember. A szervezetnek fel kel nőnie hozzá, hozzá kell szoknia a viszonylag erősebb aromájához. De igazán megéri, mert levesekben, köretnek párolva, rakott ételek alapjának is nagyon finom. Én - és a fiam is - még főzés közben is szívesen elrágcsálunk 1-2 darabot nyersen.
Most egy idő- és eszközigényesebb fogást mutatok. Az időt a sok előkészítés viszi el, a különböző hozzávalókhoz bizony öt különböző méretű edény kell, és végül a hatodik nagy edény az elkészítéshez. Vagyis készüljünk arra, hogy sokat kell mosogatni. De a végeredmény érdekében mindenképp megéri.
Gombás-húsos rakott kelbimbó