Kinéztem az ablakon, és rájöttem, az időjárás felülírja a szokásos húsvéti asztal díszitést. Egy profán változat jutott az eszembe:

Hozzávalók:
2db tojás
sárgarépa
egész bors
fogpiszkáló

Elkészítés:
A tojást keményre főzzük, majd kihűlés után megpucoljuk. A két végét úgy levágjuk, hogy kb. tízforintos nagyságú egyenes felületet kapjunk.

Hámozzuk meg a répát, és vágjunk egy nagyobb és egy kisebb karikát. Tegyük egymásra, hogy egy kalapot alkossanak, és egy fogpiszkálóval tűzzük össze. Faragjunk egy kicsi orrot is.

Az egyik tojás lesz a test, a másik a fej. Ahogy a hóemberbe a szenet szokás, nyomjuk bele a tojásba a borsszemeket, és a répa orrot. A tojás ruganyos, ezért hegyes késsel szúrjuk meg.

Állítsuk fel az egyik testet, szúrjuk bele a fogpiszkálót. Szúrjuk rá a fejet, majd ennek a tetejére a kalapot. Állítsuk tányérra, és rakjuk köré a levágott tojásvégeket, mintha hókupacok között állna.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A világ legszebb helyei - Az ajantai barlangkolostorok

Napi videó:   Amikor a bika visszavág

Napi fotó:  Telik az a rohadt idő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...