Fájdalomcsillapítónak könnygázt lehetne felszolgálni mellé. Süsü itt nem rúg labdába.

A neve Saltdean Sizzler, és a Warwick Egyetemen elvégzett hivatalos mérések szerint háromszor csípősebb, mint a világ legerősebb csilipaprikája, sőt még a rendőrségi paprika spraynél is csípősebb. Hivatalosan is a legcsípősebb pizza a Földön.

Paul Brayshaw az angliai Saltdeanben megnyitotta saját pizzériáját, aminek a nem túl fantáziadús "Paul pizzája" nevet adta. Paul saját bevallása szerint a fűszeres ételek és a Fald fel Amerikát sorozat fanatikus rajongója. Ezért határozta el, hogy valamilyen különleges pizzával kell kirukkolnia. Úgy döntött, elkészíti a legcsípősebbet.

 

A 32 éves, két gyermekes apa a Saltdean Sizzler készítését ugyanúgy kezdte, mint egy hagyományos pizzáét: házi tészta alap, fűszeres olasz paradicsomszósz, és friss mozzarella. De ezek után megfűszerezte a saját maga által kreált gyilkos szósszal, amihez a világ egyik legerősebb paprikáját, a szellem csilit használta fel, és ezt még megfejelte egy kis tömény csili kivonattal.

Paul az első évben több mint 1300 Saltdean Sizzlerst adott el. De  a tízszeletes pizzából azalatt csak nyolc férfinak és egy nőnek sikerült legalább hat szeletet megennie. Ez mindössze ezreléke a próbálkozóknak. Az arány azóta sem javult.

A pizza híre stílszerűen futótűzként terjedt el. Amikor felvette a kapcsolatot a Guinnes Book szerkesztőivel, azt a választ kapta, akkor van esélye a világ legcsípősebb pizzája cím elnyerésére, ha a pizza csípőssége több mint egymillió a Scoville skálán. Paul elvégeztette a hivatalos tesztet a Warwick egyetemen, ahol kiderült a pizza csípőssége. Több mint 3,2 milliót SHU-t mértek, vagyis háromszor csípősebb, mint a világ legerősebb csilipaprikája, sőt erősebb, mint a hivatalos amerikai könnygázgránát. Hivatalosan is a legcsípősebb pizza a Földön. Hogy ezt a csípősséget el tudjuk képzelni, az Erős Pista csípősségi értéke nagyjából 1000SHU.

Paul bevallotta, maga is csak két szeletet tudott megenni belőle. Nem is az evés volt pokoli, hanem az utóhatások.

"Nem volt benne semmi örömöm. Csak a fájdalom. Elviselhetetlen volt. Féltem még a nyeléstől is. A fájdalom csak húsz perc után hagyott alább, de aztán jött a könyörtelen gyomorfájás. Soha nem próbálokoznék meg újra. Én nem kívánom senkinek. ", mondta a 28 éves Christopher Barnard, az egyik vakmerő fickó, aki megpróbált megfelelni a Saltdean Sizzler kihívásának.

Egy "sikeres" próbálkozó:

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Robotvázzal állt talpra a mozgássérült

Napi videó:   Gyorskorcsolya Super Mario módra

Napi fotó:  Hogy a rák csípje meg

Macskaőrség:   Furcsa menekülés

(via oddity central)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...