A vakteszt most is bejött, mindenkinek ízlett, de csak kevesen jöttek rá, miből van a lekvár.

A hirtelen jött fagyos reggelek betettek a kertészkedésnek. Az ültetőládákban több kilogram zöld paradicsom maradt a növényeken. Egy kis fagycsípés a paradicsom bogyóknak nem ártott, de beérni már nem fognak. Ezért fel kell használni azokat. Kevés savanyúságot eszünk, ezért nem volt értelme elrakni savanyúságként. Ekkor jött a lekvár ötlete.

Zöldparadicsom lekvár

Hozzávalók:
2 kg zöld paradicsom tisztítva, felkockázva
1 citrom reszelt héja és leve
70 dkg cukor
1 púpos evőkanál vaníliás cukor
2 db dzsem fix 3:1-ben

Elkészítés:
A megtisztított és felkockázott paradicsomot egy lábosba teszem. Ráreszelem a citrom héját és belefacsarom a levét is, majd elkezdem főzni. Eleinte sűrűbben kevergessük, míg levet nem ereszt. Kb. egy óra kis lángon főzés után, hozzáadom a cukor nagyobb részét (kb. 60 dkg) és a vaníliás cukrot, majd tovább főzöm. (Nem fő szét a paradicsom, ne lepődjünk meg.) 30 perc főzés után turmixolom, majd visszateszem főni. Végül belerakom a dzsemfixet, de előtte elkeverem a maradék cukorral (10dkg) azért, hogy belekeveréskor véletlenül se csomósodjon. Még 3 perc főzés újraforrástól. Tiszta üvegekbe töltöm, lezárom, tetejére fordítom pár percre.

 

  Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Üvegfalú ház az óceán partján

Napi videó:   A Youtube fonáksága

Napi fotó:  Smink hatalma

Macskaőrség:   Macskák és printerek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...