íavasszal, amikor megjönnek az első meleg napok, eljön a nagytakarítás ideje. Nem csak a lakás kerül teritékre, hanem a kamra is. Átnézzük a polcokat, mi maradt meg a télről, felfedezzük az utolsó üveg megmaradt befőtteket. Csinálhatunk belőle egy remek gyümölcslevest, amelyet akár hidegen, akár melegen is jó elkanalazni. Ez a recept pikánsabb a megszokottnál: krémleves, kis vörösborral vadítva. Egyszerre édes és savanyú.

recept főétel melegétel hidegétel leves gyümölcs krém szilva vörösbor

Vörösboros szilvakrémleves

 

Hozzávalók:
2 üveg szilvabefőtt (700gr)
3 dl vörösbor
5 evőkanál joghurt
fél citrom
5 dl víz
2 púpozott evőkanál vaníliás pudingpor
1 darab fahéj
4-5 darab szegfűszeg
csipet só
cukor

Elkészítés:
A szilvabefőtt levét leöntöm. Ha szükséges, a szilvát kimagozom, és merülő turmixszal pépesítem. Fazékba öntöm, elkeverem a befőtt levével, felöntöm a borral és a vízzel. Felszeletelve belerakom a citromot, hozzáadom a fahéjat, a szegfűszeget, és a csipet sót. Ha felforrt ízlés szerint édesítem. Hozzáadom a joghurtot. Hogy ne legyen csomós, kanállal egy szűrőn keresztül átnyomom. kevés vízzel csomómentesre keverem a pudingport, felöntöm egy deciliter levessel, alaposan elkeverem, majd hozzáadom a leveshez. Sűrűsödésig forralom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Elmenekültek a vegyszerek elől
Macskaőrség:  Macskalandok
Napi videó:  Elektromágneses kerékfelfüggesztés  
Napi fotó: 
Tanulok a könyvtárban

recept főétel melegétel hidegétel leves gyümölcs krém szilva vörösbor