A friss meleg kenyérnél nincs finomabb. Ez az egyik kedvencem, kívül-belül puha és párnás, a vajtól selymes, és kellemesen sárgás színű.

Vajas bagett

 


Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
4 dl tej
2,5 dkg élesztő
3 mokkáskanál só
6-7 dkg vaj

Elkészítés:
A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval. Hozzáadjuk az olvasztott vajat.. Villával alaposas összedolgozzuk, hogy homogén legyen. Lefedjük és duplájára kelesztjük.

Kiborítjuk a vastagon belisztezett, és liszttel megszórjuk, és alaposan átgyúrjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy a gyúrás végére ne tapadjon a tészta. Négy egyenlő darabra vágjuk. Formázzunk belőle hosszú vékony rudakat és 4-5 helyen vagdossuk be.  Tegyük bagett sütőformába vagy sütőpapírra fektessük egy sütőlapon.  Mind a négy darabbal tegyünk így.

Takarjuk le és kelesszük duplájára. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.