Nemrégiben bemutattam egy fotósorozatot, amely puerto ricoi halára ítéltek utolsó vacsoráját mutatta be. Egyre kevesebb helyen létezik már ez az utolsó kiváltság. Nemrégiben Texasban is megszüntették, ahol eddig elég rugalmasan kezelték ez a kérdést.

A texasi igazságszolgáltatás megszüntette a halálraítélteknek biztosított utolsó - egyéni kívánság szerinti - étkezés lehetőségét. A döntés oka az volt, hogy az egyik utolsó kivégzett rab egy falatot sem evett az általa rendelt, meglehetősen költséges menüből.

Lawrence Russell BrewerA menü tényleg bőséges volt: két szelet rántott hús, tripla húsos szalonnás sajtburger, sült okra (egy trópusi zöldségféle), egy fél kiló grillcsirke, három fajitas, egy húsimádó pizza, egy kis jégkrém és egy adag mogyoróvajas fondant - ezeket kívánta a gyilkosság miatt halálraítélt Lawrence Russell Brewer utolsó étkezése alkalmából, ám végül hozzá sem nyúlt az étkekhez.

Brewer azon kevesek közé tartozott, akik esetében kevesen kételkedtek a hallos ítélet jogosságában. Tagja volt az Amerikai Konföderációs Lovagok nevű Ku Klux Klan csoportnak. Két társával együtt úgy végzett egy afro-amerikai férfival, hogy kisteherautójuk után kötötték, és az aszfaltúton vonszolták.  Talán ezért is telt be pont nála a pohár.

"Egyáltalán nem helyénvaló a halálraítélteket ilyen kiváltságban részesíteni" - hangsúlyozta John Whitmire, a szenátus büntetőjogi bizottságának vezetője. Véleményét a texasi büntetőügyi osztály vezetőjének címzett levélben fejtette ki, s kérte, hogy ezentúl a közvetlenül a kivégzés előtt állók is ugyanazt kapják enni, mint rabtársaik. Javaslatának azonnal helyt adtak, így a Texasban halálbüntetéssel sújtott személyek többé nem adhatják le az ételekre vonatkozó kívánságlistát.

A sorozatgyilkos Ted Bundy utolsó vacsorája

A sorozatgyilkos Ted Bundy utolsó vacsorája

Lawrence Russell Brewer utolsó kívánsága azonban egyáltalán nem számít kirívónak a Texasban eddig kivégzett több száz elítélt óhajához képest. Steven Woods például sokkal hosszabb listát nyújtott be: egy kilogramm szalonna, egy nagy négyhúsos pizza, 4 rántott csirkemell, egy liter jégkrém, 5 szelet rántott hús, két darab szalonnás hamburger, egy tucat fokhagymás pirítós paradicsomszósszal, inni pedig Mountain Dew-t, Pepsit, gyökérsört (édes, növényi alapú üdítőital) és édes teát kért.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Az úszó malacok szigete

Napi videó:   Soha ne állj a túzcsap fölé

Napi fotó:  Egyedi motordizájn

(via petapixel, wikipedia, mti)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...