A tejben áztatás a máj sütése esetében gyakran alkalmazott eljárás, de más húsok esetében is jól működik. Kevésbé ismert módszer, hogy az áztatáshoz használt fűszeres tejben is pároljuk a húst. Végül a vizet elfőve-lesütve gazdagabb aromájúvá teszi a sültet.recept főétel húsétel melegétel juh comb tej sült

Tejben sült juhcomb

 

Hozzávalók:
60 dkg juhcomb
2 nagy fej hagyma
1 kis fej + 3 gerezd fokhagyma
sertészsír
tej

bors
kakukkfű

Elkészítés:
A húst megtisztítom, felszeletelem, sózom, borsozom, meghintem kakukkfűvel, a kis fej fokhagymát megtisztítot, összetöröm, és beledörgölöm a húsba. 2-3 órára annyi tejbe áztatom, amennyi éppen ellepi.

A hagymát szálasra vágom, a fokhagymát vékonyan felszeletelem.

A zsíron megdinsztelem a hagymát és a maradék fokhagymát megdinsztelem, ráteszem a húst, mindkét oldalát átpirítom. majd hozzáöntöm a tejet is. Fedő alatt párolom, néha óvatosan megkeverve. Ha puha, leveszem a fedőt, megsózom és elforralom a levét, hogy csak a zsiradék maradjon.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.