Továbbra is töretlen a rajongásom a húsgombócok iránt. Süljön sütőben vagy grillen, párolódjon egy finom szószban, vagy főjön a levesbe, nekem mindegy. Most levesbetét lesz egy pikáns savanykás levesben.recept főétel melegétel húsétel leves pikáns savanyú tárkony sertéshús

Tárkonyos- savanykás húsgombóc-leves

 

Hozzávalók:
A leveshez:
1 fej hagyma
1 szál fehérrépa
4 szál sárgarépa
3 darab krumpli
kevés zsiradék

bors
tejföl
liszt
tárkony
tárkonyecet

A gombóchoz:
70 dkg darált sertéshús,
1 tojás

bors
fokhagyma

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, és ledaráljuk, elkeverjük a tojással, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük.  Diónyi gombócokat készítünk. A zöldségeket megtisztítjuk, és felkockázzuk.

Vágjuk fel apróra a hagymát, kevés zsiradékon dinszteljük meg.  A répát és a fehérrépát kicsit megpirítjuk rajta. Felöntjük vízzel, felforrás után beletesszük a gombócokat, és kis lángon főzzük. Amikor a répa félig megfőtt, hozzáadjuk a krumplit. Amikor minden megpuhult, tejfölös habarással besűrítjük, tárkonnyal megszórjuk, és tárkonyecettel pikánsra savanyítjuk. Sós vízben kifőzött csigatésztával tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept főétel melegétel húsétel leves pikáns savanyú tárkony sertéshús