Ez egy olyan recept, ami sok szabadságot kínál neked. Sokféle színes összetevője van, amit tetszésed szerint kombinálhatsz, de minél több féle van, annál izgalmasabb az íz kavalkád. Ez a recept lehet egy kiindulópont, hogy elerezd a fantáziád. A lényeg, hogy gyorsan és forrón csináld, hogy a zöldségek piruljanak, és ne párolódjanak. Ezt a fogást közvetlenül a tálalás előtt kell elkészíteni, így marad finom ropogós a zöldség.recept főétel melegétel húsétel csirke zöldség hagyma paprika gomba

Színpompás pecsenye

 

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell filé
mexikói fűszerkeverék
20 dkg barna csiperkegomba
1 csomag zöldhagyma
1 nagy fej lilahagyma
1-1 db piros-sárga-zöld paprika

kevés zsiradék
2-3 kanál olaj

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és felkockázzuk, az olajban elkeverjük a fűszerkeveréket. A húst annak megfelelően sózzuk, mennyi só van a fűszerkeverékben, majd beleforgatjuk a fűszerkeverékbe. 15 percre állni hagyjuk.
Ez alatt a zöldhagymát vágjuk 3 centis darabokra, a vastag részét felezzük meg. A gombát szeleteljük, a lilahagymát vágjuk cikkelyekre, és szedjük levelekre. A paprikákat vágjuk cikkelyekre.

Tegyük egy nap serpenyőbe kevés zsiradékot, forrósítsuk fel, majd dobjuk rá a húst. Kavargatás mellett nagy lángon süssük meg. Amikor csaknem kész, dobjuk rá a gombát, és 2-3 percig pirítsuk. Majd jöhet a paprika és a hagyma. Időnként forgassuk át, hogy a zöldségek is megpiruljanak, de belül ropogósak maradjanak. Azonnal tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.