Szeretem egy ételben, ha egyszerre édes és savanyú. Az ellentétes alapízek fantasztikusan fel tudnak dobni egy fogást. Többek között ezért rajongók a dinsztelt káposztáért. Hagyományosan édes káposztából készül, és ecettel van savanyítva. Itt az édes íz az erősebb, és a savanyú íz a kísérő. De sokkal vagányabb és izgalmasabb, ha savanyú káposztát dinsztelünk. Itt a savanyú íz dominál, és a húsos szalonnával egy kis füstölt ízt is csempészünk bele. Izgalmas és nagyon finom köret születik.recept főétel melegétel köret dinsztelt savanyú káposzta sütőtök szalonna

Sütőtökös dinsztelt savanyúkáposzta

 

Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta,
2 db alma
20 dkg sütőtök
2 dl víz
3 evőkanál cukor,
10 dkg húsos szalonna,
csipet só,
csipet őrölt kömény.

Elkészítés:

A káposztát nem túl sok vízben átmosom, és alaposan kinyomom belőle a vizet. Ha még így is túl savanyú, nyugodtan ismételjük meg.
Az almát meghámozom és lereszelem. A sütőtököt megtisztítom, és kis kockákra vágom.
A szalonnát zsírjára sütöm. Ráteszem a kinyomkodott káposztát, az almát, a csipet sót, a vizet, megcukrozom, és átforgatom. 15 percig párolom fedő alatt, majd hozzáadom a sütőtököt. Újabb 15 percig párolom, majd utána leveszem a fedőt, és sűrűn, de óvatosan kevergetve addig párolom, amíg a víz el nem tűnik alóla.

recept főétel melegétel köret dinsztelt savanyú káposzta sütőtök szalonna

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Jégbe fagyott kunyhó
Macskaőrség:  Tenyésztett tigriseledel  
Napi videó:  
Extrém kajakozás - újratöltve
Napi fotó: Őrült menet

recept főétel melegétel köret dinsztelt savanyú káposzta sütőtök szalonna