Itt az ősz indul a sütőtök-szezon. A klasszikus indiai csatni szép lassan asszimilálódik az európai konyhába, nálunk is egyre népszerűbb. A keleties fűszerezés mellé egyre általánosabb a honos zöldségek és gyümölcsök és fűszerek használata. Így készült ez a sütőtök csatni is. Bár most  pirítóssal tálaltam, sültek mellé is finom köret. Hidegen és melegen is fogyasztható. Természetesen ízlés szerint a csilit ki lehet hagyni.

Sütőtök csatni

Hozzávalók:
30 dkg kockára vágott sütőtök
3 db alma hámozva, kockára vágva
1 fej hagyma kockára vágva
1 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
8 dkg füstölt kolozsvári húsos szalonna, vagy sonka vékony csíkra vágva
vaj,
kurkuma,
őrölt gyömbér,
kakukkfű,
bors,
csili,
pici só
méz
hántolt, pirított tökmag

Elkészítés:
Vajon megpárolom a hagymát és a  fokhagymát, rárakom a sonkát, a sütőtököt, fűszereket, kis vizet, fedő alatt párolom. Amikor a sütőtök félig puha az almát is hozzáadom. A végén leveszem a fedőt, hogy a vizet elfőzzem, közben egy teáskanál mézet keverek rá és megszórom tökmaggal.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:    28 pici egér a vadonból

Napi videó:   Furcsa szerenád

Napi fotó:  Rendőrcsapda

Macskaőrség:  Házi oroszlán 1971-ben

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...