A spagetti torta ötlete egy viccből született (de gondolom már mások is kitalálták). Fiamtól kérdeztem, hogy mi legyen az ebéd a szülinapi buliján, mire közölte, hogy bolognai spagetti. Mire én rávágtam, hogy torta helyett kapja. Mire felvidult, hogy spagetti torta, milyen jó. ezek után már kénytelen voltam megcsinálni.

Különösebb recept megadására nincs szükség, csupán annyi, hogy 50 dekagramm spagettiből készült. A megfőzött tésztát hagytam lehűlni, és elkevertem benne három egész tojást. Kivettem belőle egy kisebb mennyiséget, ebbe tejfölt és reszelt sajtot kevertem. A maradékba bolognai szósz, és némi extra pizza szósz került.

A tortaformát kikentem egy kis vajjal. A sajtos tejfölös tésztát leterítettem az aljára, elegyengettem, majd rákerült a bolognais tészta is. Elsimítottam, és forró sütőben 15-20 percig sütöttem.

Tálaláshoz kiborítottam a formából, tortatálra tettem, és a tetejét vastagon megszórtam reszelt sajttal, mintha csak tejszínhab lenne.

Óriási sikere lett, a hét gyerek gyakorlatilag nyom nélkül eltűntette.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog:   25 legszebb kép

Napi videó:   Találkozás a nagy fehérrel

Napi fotó:  Rio felhőbe burkolva

Macskaőrség:   Miiii? Buli? Akkor jövök...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...