Ismét sikerült egészen apró barna csiperkét vennem. Szeretem, amikor az ételben egyben vannak az apró gombák, annyira jól mutat. Erős felindulásból csak összedobáltam a hozzávalókat, ezért nevet is kell adnom az ételnek. Így lett gombás matapán. A matapán egy régi étel, tojásos lepényféle. Receptet nem találtam hozzá, de talán nem hal ki így ez a szó.

Hozzávalók:
10 dkg apró barna csiperke
3 dkg vaj
4 tojás
10 dkg reszelt gauda sajt
2 evőkanál liszt

bors
kevés fehér bor

Elkészítés:
A gombát megmosom, és a vajon borssal kicsit megdinsztelem.

A tojást habosra keverem a borral és a lisztel, megsózom, majd beleforgatom a sajtot. A gombá mellé beöntöm a keveréket, úgy, hogy a gombákat ne borítsa be, ne lepje el, kiálljanak a masszából.

Kis lángon lasan sütöm. Amikor az alja megsül, egy másik serpenyőbe óvatosan átfordítom, és  a másik oldalát is megsütöm. Forrón tálalom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A világ legkülönösebb csodái: Tűzesés a Yosemite parkban

Napi videó:   Ilyen futár kellene nekünk is

Napi fotó:  Zsarnokok birodalmai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...