A hétvégén nálunk hortobágyi palacsinta volt, az a verzió, amit mi a legjobban szeretünk: a paprikás csirkével töltött. De ismét játszadozni támadt kedvem, ezért lecsippentettem a csirkéből egy adagot. Olaszos jelleget kapott, ezért kerestem a Hortobágy helyett egy olasz síkságot. Ezért lett Pó-völgyi palacsinta.

Pó-völgyi palacsinta

Hozzávalók:
0,5 kg csirkehús
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 púpos kávéskanál pirospaprika

bors
kevés zsiradék
Piros arany
oregánó
pizzaszósz
20 dkg sajt
10 darab palacsinta

Elkészítés:
A zsiradékon megdinsztelem a hagymát, rádobom a pirospaprikát. Átforgatom benne a felkockázott húst, és kifehéredésig pirítom. Sózom, borsozom, belekerül az összetört fokhagyma, megszórom oregánóval, és egy kis piros arannyal feldobom. Átforgatom, majd kis vízzel puhára párolom. Ha elkészült , kiemelem a húst a szaftból, villával durván összetöröm, kevés szafttal és ízlés szerinti mennyiségű pizzaszósszal elkeverem.

A pépet a palacsintára rakom, négy oldalról felhajtom a szélét, és felfordítva egy tűzálló tálba teszem. Amikor megtelt a tál, megszórom reszelt sajttal.

Sütőben ráolvasztom. Néhány csepp szósszal meglocsolva tálalom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Megtért skinhead leszedett tetkói

Napi videó:   Sétálj Alien lábakon

Napi fotó:  Így is lehet uszályokat szállítani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...